Η επόμενη ημέρα: Πώς να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία κάθε ατυχία

Η επόμενη ημέρα: Πώς να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία κάθε ατυχία

Πώς, όμως, μπορείς να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία την κάθε ατυχία που σου συμβαίνει;

Ψυχραιμία. Μία τη βρίσκεις και μία τη χάνεις. Το σίγουρο είναι, όμως, πως πρέπει να την κατακτήσεις γιατί κατά την άποψή μας, αποτελεί μία πραγματική τέχνη την οποία χρειάζεται να μάθεις, αν θέλεις να θεωρείσαι μία πραγματική ενήλικας.

Και αυτό διότι θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση σε πολλές περιπτώσεις και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ατυχίες της… επόμενης ημέρας (από το λάθος μήνυμα στο γραφείο, μέχρι το… ατύχημα στο σεξ)!

Πώς, όμως, μπορείς να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία την κάθε ατυχία που σου συμβαίνει; Αλήθεια, τι μπορείς να κάνεις όταν σκέφτεσαι το αύριο και παθαίνεις πανικό;

Για να σε βοηθήσουμε να μεταμορφωθείς φέτος στην πιο cool εκδοχή του εαυτού σου, αντλήσαμε έμπνευση από προσωπικές μας εμπειρίες και ετοιμάσαμε μία λίστα με κάποιες από τις μικρές, ατυχείς στιγμές της καθημερινότητάς μας -που ενδέχεται εύκολα να συμβούν και σε εσένα. Θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία την επόμενη μέρα και να γίνεις η chill γυναίκα που πάντα ήθελες να είσαι. Keep calm and continue reading, λοιπόν!

Ατυχία #1: «Ανέβασες» κατά λάθος μία προσωπική φωτογραφία στα social media

Ναι, συμβαίνει και μάλιστα πολύ πιο συχνά από ό,τι πιστεύεις. Στη δική μου περίπτωση μία προσωπική φωτογραφία που προοριζόταν για ένα προσωπικό μήνυμα στο Messenger βρέθηκε λόγω ενός απρόσεκτου «κλικ» να «φιγουράρει» στα stories μου στο Facebook. Όταν το ένα like ακολουθούσε το άλλο σε χρόνο «ντετέ», τότε κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μέσα σε δευτερόλεπτα έγινα κόκκινη από την ντροπή μου και έσπευσα να διαγράψω το post μου. Δεν ήμουν η πρώτη από την παρέα που την «πατούσε» με αυτόν τον τρόπο και σύντομα έμαθα πως και πολλοί άντρες φίλοι μου έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση λόγω… απροσεξίας.

Τι να κάνεις: Πώς, λοιπόν, θα πας την επόμενη ημέρα στο γραφείο έπειτα από τέτοιο σκηνικό; Μα φυσικά, ψύχραιμη! Ό,τι έγινε… έγινε και αυτό δεν αλλάζει. Σύντομα το θέμα θα ξεχαστεί. Στο εξής απλά, φρόντισε να είσαι και περισσότερο προσεκτική σε ό,τι αφορά στα προσωπικά δεδομένα τα οποία μοιράζεσαι στο Διαδίκτυο.

face copy

Ατυχία #2: Έσπασε το προφυλακτικό -ή ξέχασες να πάρεις το αντισυλληπτικό

Όσο και να προσέχεις στο σεξ, υπάρχουν κάποιες στιγμές που είναι απλώς… ατυχείς. Μία από αυτές αφορά σε εκείνη που εσύ και ο σύντροφός σου συνειδητοποιείτε πως το προφυλακτικό έχει σπάσει (ελπίζουμε πως λαμβάνεις πάντα τις προφυλάξεις σου στον έρωτα!) ή σε αυτή που έπειτα από την ερωτική επαφή, θυμάσαι ότι ξέχασες να πάρεις το αντισυλληπτικό χάπι. Έχουμε έρθει αντιμέτωπες και με τα δυο παραπάνω σκηνικά και γνωρίζουμε πόσο αγχωτική μπορεί να είναι η σκέψη και μόνο πως ενδέχεται να μείνεις έγκυος -ειδικά όταν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνεις μητέρα!

Τι να κάνεις: Μην αρχίσεις να κάνεις κύκλους στο σπίτι, σκεπτόμενη «το κακό που σε βρήκε». Ηρέμησε, ενημερώσου για τις επιλογές σου και πράξε αναλόγως. Σε καμία περίπτωση, μην μείνεις άπραγη, πιστεύοντας πως «δεν θα συμβεί κάτι» επειδή δεν είσαι στις γόνιμες ημέρες! Καμία γυναίκα δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα έχει ωορρηξία διότι οι γόνιμες ημέρες της μπορεί να είναι σε διαφορετική στιγμή κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να μείνεις έγκυος οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου σου. Μην ξεχνάς επίσης ότι το σπερματοζωάριο μπορεί να επιβιώσει για περίπου 5 ημέρες στις σάλπιγγες,

Η επείγουσα αντισύλληψη και συγκεκριμένα, το χάπι της επόμενης ημέρας, είναι η ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Φρόντισε απλώς, να είσαι καλά ενημερωμένη για την επιλογή που θα κάνεις. Για παράδειγμα, το ellaOne -θα το προμηθευτείς από το φαρμακείο χωρίς συνταγή γιατρού- μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη, ακόμα και λίγο πριν την ωορρηξία. Είναι, επίσης, σημαντικό να ξεδιαλύνεις τις όποιες απορίες έχεις για αυτό. Για παράδειγμα, εν έτει 2019 πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις πως το χάπι της επόμενης ημέρας ΔΕΝ προκαλεί έκτρωση, ότι δεν επηρεάζει τη γονιμότητά σου και φυσικά, πως δεν σε προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Καλύτερα είναι απλά να το πάρεις όσο το δυνατόν συντομότερα μετά από την επαφή χωρίς προφυλάξεις. Πήγαινε στο φαρμακείο, πες πως είχες ένα ατύχημα αντισύλληψης και θα ήθελες το χάπι της επόμενης ημέρας και… όλα καλά!

554

Ατυχία #3: Έστειλες ένα λάθος (μα πολύ λάθος) email

Μετέτρεψε τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες. Είναι Δευτέρα πρωί, έξω έχει συννεφιά και εσύ, πίνεις τον τρίτο καφέ της ημέρας. Το σώμα σου βρίσκεται στο γραφείο αλλά το μυαλό σου είναι αλλού (για την ακρίβεια στις επικές στιγμές που πέρασες το Σαββατοκύριακο που μόλις έφυγε). Όλα πηγαίνουν σχετικά καλά μέχρι τη στιγμή που «τσεκάρεις» τον φάκελο με τα απεσταλμένα σου. Το μήνυμα με τα λάθος στοιχεία έχει σταλεί στο λάθος άτομο. Oops! Μοιάζει με inside joke, αλλά δεν είναι. Πώς, λοιπόν, θα αντιμετωπίσεις τον υπεύθυνό σου την επόμενη ημέρα;

Τι να κάνεις: Μην ανησυχείς! «Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες», όπως θα έλεγε η γιαγιά μου. Για να αντιμετωπίσεις την εν λόγω ατυχία με τον πλέον επαγγελματικό και ώριμο τρόπο, θα πρέπει να εξοπλιστείς με ψυχραιμία. Μην προσπαθήσεις να κρυφτείς. Ζήτησε συγγνώμη και δες το λάθος αυτό ως μία αφορμή για να γίνεις ακόμη καλύτερη -και στο εξής, να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένη.

1122

Από το προφυλακτικό που έσπασε και σε οδήγησε (εγκαίρως ελπίζουμε) στο χάπι της επόμενης ημέρας, μέχρι το λάθος email και το post που σε «πρόδωσε», οι ατυχείς στιγμές της καθημερινότητάς μας είναι πολλές, όσο προσεκτική και αν πιστεύεις πως είσαι. Το σημαντικό είναι να είσαι πάντα σε θέση να αντιμετωπίζεις την επόμενη ημέρα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα! Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό!