Η επόμενη ημέρα: Η στιγμή που πρέπει να πάρεις το χάπι επείγουσας αντισύλληψης

Η επόμενη ημέρα: Η στιγμή που πρέπει να πάρεις το χάπι επείγουσας αντισύλληψης

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να μάθεις όσα θέλεις για τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρεις το χάπι επείγουσας αντισύλληψης και θα σε βγάλουν από την… άβολη θέση!

Μπορεί να ζούμε στο 2019 όμως, η επόμενη ημέρα έπειτα από το σεξ χωρίς προφυλάξεις ή το «ατύχημα» κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις περισσότερες γυναίκες.

Πολλές είναι εκείνες οι οποίες αισθάνονται έντονο άγχος ή και ντροπή και διστάζουν να πάνε στο φαρμακείο και να ζητήσουν το χάπι, προκειμένου να αποφύγουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αισθάνεσαι άβολα διότι πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλες μας -ακόμη και σε εκείνες που χρησιμοποιούν αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης. Πολλές είναι, για παράδειγμα, οι γυναίκες οι οποίες στράφηκαν στο ellaOne® επειδή ξέχασαν να πάρουν το αντισυλληπτικό τους χάπι!

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αντιμετωπίσεις με τον πλέον αποτελεσματικό και ώριμο τρόπο την επόμενη ημέρα; Αλήθεια, τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις την καλύτερη επιλογή και μάλιστα, όπως ακριβώς πρέπει;

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να μάθεις όσα θέλεις για τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρεις το χάπι επείγουσας αντισύλληψης και θα σε βγάλουν από την… άβολη θέση!

Μην αισθανθείς άσχημα να πας στο φαρμακείο και να μιλήσεις σε έναν ειδικό

Όπως γνωρίζεις, το χάπι της επόμενης ημέρας μπορείς να το πάρεις από το φαρμακείο χωρίς τη συνταγή γιατρού. Εάν είχες, λοιπόν, ερωτική επαφή χωρίς προφυλάξεις και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνεις μητέρα, τότε κάνεις πολύ καλά να σκέφτεσαι την επείγουσα αντισύλληψη!

Μην ντραπείς να μιλήσεις στον φαρμακοποιό σου για αυτό. Πρόκειται για ένα θέμα που δημιουργεί άγχος σε πολλές γυναίκες, ενώ δεν θα έπρεπε. Πήγαινε στο φαρμακείο και ζήτα το ellaOne®. Πες ότι είχες ένα ατύχημα αντισύλληψης και θα ήθελες το χάπι της επόμενης ημέρας. Τόσο απλά. Αν δεν αισθάνεσαι ανετά, ζήτα από την καλύτερή σου φίλη να σε συνοδεύσει.

Σε κάθε περίπτωση, μην νιώσεις άβολα αν το προσωπικό του φαρμακείου σου θέσει ορισμένες ερωτήσεις. Θέλει απλώς να σε βοηθήσει να κάνεις την κατάλληλη επιλογή για εσένα και να σε ενημερώσει για το χάπι που πρέπει να πάρεις. Για παράδειγμα, το ellaOne® μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη ακόμα και λίγο πριν την ωορρηξία -δηλαδή, όταν ο κίνδυνος να μείνεις έγκυος είναι μεγαλύτερος. Αυτό δεν συμβαίνει όμως, με κάθε μέσο επείγουσας αντισύλληψης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το χάπι που περιέχει λεβονοργεστρέλη, είναι μία αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης η οποία, ωστόσο, δεν δρα όταν λαμβάνεται ακριβώς πριν την απελευθέρωση του ωαρίου. Σίγουρα είναι κάτι που αξίζει να γνωρίζεις!

Μην φοβηθείς να πάρεις το χάπι αν το χρειάζεσαι

Πέρα από το αίσθημα της αμηχανίας που ενδεχομένως θα πρέπει να ξεπεράσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερωθείς καταλλήλως αναφορικά με το χάπι της επομένης ημέρας και να μην επηρεαστείς από τους μύθους οι οποίοι λανθασμένα έχουν επικρατήσει.

Ενημερώσου από τις κατάλληλες πηγές και μην δίνεις βάση στις ανακρίβειες που ακούς ή διαβάζεις. Δεν πρέπει να φοβάσαι τη χρήση επείγουσας αντισύλληψης διότι το ellaOne® δεν είναι εκτρωτικό χάπι, δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, είναι ασφαλές (και μάλιστα, σύμφωνα με τεκμηριωμένα και μακροχρόνια δεδομένα ασφάλειας) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου σου.

22222

Να θυμάσαι, λοιπόν, πως η επόμενη ημέρα θα είναι εξίσου όμορφη και ήρεμη και όσο γρηγορότερα πάρεις το χάπι επείγουσας αντισύλληψης, τόσο καλύτερο θα είναι για εσένα. Είτε σπάσει το προφυλακτικό είτε ξεχάσεις να πάρεις το αντισυλληπτικό σου χάπι, ακόμη και αν δεν πάρεις κάποιο μέσο αντισύλληψης κατά τη διάρκεια της επαφής, μην πανικοβληθείς. Να θυμάσαι απλώς πως το χάπι της επόμενης ημέρας δεν μπορεί να σε προστατεύσει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή τις λοιμώξεις!