Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει δυσοσμία τις μέρες που έχεις περίοδο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει δυσοσμία τις μέρες που έχεις περίοδο

Και όχι δεν χρειάζεται να ανησυχείς

Όταν έχεις περίοδο ξέρουμε πως δεν είναι και οι καλύτερες μέρες που μπορείς να βιώνεις, όμως συμβαίνει σε όλες μας και πρέπει να το αντέξεις. Οι δύσκολες μέρες του μήνα φέρνουν μαζί τους πόνο, λιγούρες, κράμπες και σίγουρα δεν αισθάνεσαι τόσο άνετη και όμορφη, όσο πριν. Είναι όμως κάτι φυσιολογικό, και αυτό ισχύει και για τη δυσοσμία που νιώθεις να σε περικλείει κάθε φορά που είσαι αδιάθετη.

Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι ή να ανησυχείς. Το αίμα από μόνο του έχει μία συγκεκριμένη μυρωδιά. Μαζί με το αίμα αποβάλεις επίσης βακτήρια, κολπική βλέννη, υγρά και ιστό κατά τη διάρκεια της περιόδου σου και γι' αυτό το αίμα της περιόδου σου δεν μυρίζει ακριβώς όπως το αίμα που προέρχεται από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σου.

Αυτή η οσμή μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονη, ανάλογα με το πόσο καιρό μένει στη μήτρα σου προτού αδιαθετήσεις. Ο Taraneh Shirazian βοηθός καθηγητής στο τμήμα μαιευτικής και γυναικολογίας στο NYU αναφέρει, πως είναι είτε βακτήρια αναμεμιγμένα με παλιό αίμα, είτε βακτηρίδια στον κόλπο που βγαίνουν με το αίμα αυτά που κάνουν τη οσμή εκεί κάτω τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Στη gallery ακολουθεί μπορείς ακόμη να δεις δύο tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην κάνεις χειρότερα τα πράγματα εκεί.