Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσεις την περίοδό σου;

Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσεις την περίοδό σου;

Έλα να δούμε τι ισχύει 

Σίγουρα θα έχουν υπάρξει στιγμές που θα ευχήθηκες να μπορούσες να καθυστερήσεις λιγάκι την περίοδό σου. Ένας γάμος, ένα πάρτι ή οι διακοπές αποτελούν περιπτώσεις που δεν θέλεις να συνδέσεις με συνεχείς επισκέψεις στο μπάνιο και κράμπες στην κοιλιά. Για αυτό το λόγο, υπάρχουν 3 τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

1. Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο δεν είναι μόνο εξαιρετικό για την απώλεια βάρους και τον διαβήτη αλλά θεωρείται και αποτελεσματικό για την καθυστέρηση της επερχόμενης περιόδου σου. Όχι μόνο μπορεί να την καθυστερήσει, αλλά μπορεί και να μειώσει τα συμπτώματα (αυτό έχει δείξει μελέτη σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), μόλις ξαναέρθει η περίοδος μετά την φάση της καθυστέρησης. Πρόσθεσε 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και κατανάλωσε τρεις φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτύχεις καθυστέρηση για περίπου μία εβδομάδα.

2. Αγγούρι
Θεωρείται ότι οι κρύες τροφές μπορούν να κρατήσουν μακριά την περίοδο και το αγγούρι είναι γνωστό ότι έχει μια ψυκτική επίδραση στο σώμα. Θα πρέπει να το καταναλώνεις για περίπου μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία που θα ξεκινούσε η περίοδός σου για να δράσει και να θυμάσαι πως δεν υπάρχει κάποια έρευνα να στηρίζει την τεχνική αυτή.

3. Καρπούζι
Όπως και το αγγούρι, το καρπούζι έχει μια ψυκτική επίδραση στο σώμα σου. Η υπερβολική ζέστη του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμες περιόδους και η κατανάλωση καρπουζιού μπορεί να φέρει κάποια ανακούφιση. Προσπάθησε λοιπόν να διατηρήσεις το σώμα σου δροσερό, για να δεις μια καθυστέρηση της περιόδου σου. Ούτε εδώ υπάρχει η έγκριση της επιστήμης.

Και αν τα σπιτικά γιατρικά δεν σε πείθουν, μπορείς πάντοτε να απευθυνθείς στη δύναμη της επιστήμης και να πάρεις κάποιο χάπι για να καθυστερήσεις την περίοδό σου, με τη συμβουλή πάντα του γιατρού σου. Θα πρέπει να έχεις όμως στο νου ότι η συνεχής λήψη χαπιών μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία στο σώμα σου και να διαταράξει πάρα πολύ τον εμμηνορροϊκό σου κύκλο.

Τέλος, η έντονη άσκηση, μπορεί να κάνει το σώμα να καθυστερήσει την έναρξη της έμμηνου ρήσης, μιας και δεν έχει την απαιτούμενη ενέργεια.