Ήπιες λίγο παραπάνω; Έτσι θα «παλέψεις» το hangover στη δουλειά

Ήπιες λίγο παραπάνω; Έτσι θα «παλέψεις» το hangover στη δουλειά

Μερικά tips για να νιώσεις λίγο καλύτερα.

Μπορεί ημερολογιακά το καλοκαίρι να έληξε, όμως οι ζέστες ακόμα καλά κρατούν. Αυτό σημαίνει ότι θα την πας τη βόλτα σου στην παραλιακή και δε θα πεις «όχι» σε ένα κοκτέιλ πλάι στο κύμα. Και στο κέντρο της πόλης να είναι, δηλαδή, δε νομίζω να το αρνηθείς. Άλλωστε, αν δεν υπήρχαν κι αυτές οι καλοκαιρινές νύχτες με τα after work drinks, τι θα έχουμε να θυμόμαστε το χειμώνα που θα έρθει σε λίγους μήνες;

Κι εκεί που λες να φύγεις να πας σπίτι σου γιατί ξυπνάς νωρίς το πρωί σου λέει η συνάδελφος να πιείτε άλλο ένα ποτηράκι. Και τελικά με 2-3 ποτά καταλήγεις να έχεις ένα κεφάλι καζάνι. Η επόμενη σκέψη σου είναι «πώς θα καταφέρεις να ξυπνήσεις το πρωί για να πας στο γραφείο και πώς θα βγάλεις τη μέρα στη δουλειά». Μην ανησυχείς! Για όλα υπάρχει λύση.

Υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις με το που σηκωθείς από το κρεβάτι, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μειωθεί ο πονοκέφαλος και να ανταπεξέλθεις πλήρως στις υποχρεώσεις σου.

-Βάλε το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που το βάζεις κανονικά. Έτσι, θα πάρεις το χρόνο σου για να σηκωθείς από το κρεβάτι και δε θα τρέχεις σαν τρελή στους δρόμους για να μην αργήσεις στο γραφείο.

-Κάνε ένα ντους και κάτσε αρκετή ώρα μέσα στο μπάνιο. Το ζεστό νερό και ο ατμός θα αφαιρέσουν από το κορμί σου όλες τις τοξίνες που πήρες το προηγούμενο βράδυ. Θα νιώσεις αμέσως ανακούφιση και θα ετοιμαστείς με μεγαλύτερη ευκολία για τη δουλειά.

-Πιες ένα smoothie για να πάρεις βιταμίνες και θα βρεις αμέσως την ενέργεια που είχες χάσει.

-Φρόντισε όλη την ημέρα να πίνεις υγρά. Πιες καφέ, νερό, τσάι, χυμούς. Θα σε βοηθήσουν να ανακάμψεις γρήγορα.

-Δώσε χώρο στον εαυτό σου. Πήγαινε για λίγη ώρα σε ένα γραφείο που θα είσαι μόνη σου ή φάε το μεσημεριανό σου χωρίς τους συναδέλφους σου. Λίγη ώρα μακριά από τη βοή του γραφείου θα σε βοηθήσει να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου.