Το σημάδι που αποδεικνύει πως δεν πίνεις αρκετό νερό καθημερινά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το σημάδι που αποδεικνύει πως δεν πίνεις αρκετό νερό καθημερινά

Πίνεις όσο θα έπρεπε;

Το κεφάλαιο νερό και πόσο από αυτό πίνεις ή πρέπει να πίνεις, είναι ένα θέμα που έχουμε αναλύσει πολλές εδώ στο Queen.gr μέσα από αυτήν τη στήλη. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας και αυτό εξαρτώνται και πολλές λειτουργίες του οργανισμού σου. Ανάλογα λοιπόν το φύλο σου και τα κιλά σου, πρέπει να πίνεις και τα ανάλογα λίτρα νερού.

Πώς θα καταλάβεις όμως εάν πίνεις αρκετό νερό ή όχι; Υπάρχει ένα σημάδι που αποδεικνύει πως δεν πίνεις αρκετό νερό, και για να το ανακαλύψεις θα πρέπει να επισκεφθείς το μπάνιο σου. Οι ειδικοί αναφέρουν πως ανάλογα με το χρώμα που έχουν τα ούρα σου είναι εμφανές και το αν πίνεις αρκετό νερό.

«Τα ούρα σου πρέπει να έχουν το χρώμα της λεμονάδας, ένα απαλό κίτρινο. Εάν δεν πηγαίνεις τουαλέτα πολύ συχνά και το χρώμα τους είναι ανοιχτό ή σκούρο κίτρινο, τότε αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεται, το οποίο και πρέπει να λάβεις υπόψιν σου.

Εάν ακόμη δεν ξέρεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις τότε θα πρέπει να ανατρέξεις εδώ και να βρεις πόσα λίτρα νερού πρέπει να καταναλώνεις ημερησίως.