Να τι ώρα πρέπει να ξυπνάς το πρωί, αν θες να είσαι παραγωγική

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Να τι ώρα πρέπει να ξυπνάς το πρωί, αν θες να είσαι παραγωγική

Θα δυσκολευτείς, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο

Όπως σίγουρα γνωρίζεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί για να έχουν όλη την ημέρα μπροστά τους να κάνουν πράγματα και αυτοί που δεν είναι τόσο fan του πρωινού ξυπνήματος και απολαμβάνουν να κοιμούνται λίγο παραπάνω (ή και πολύ αν δεν δουλεύουν).

Και αν και στην πραγματικότητα οι περισσότερι από εμάς δεν είμαστε από την φύση μας πρωινοί τύποι, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν πως το να ξυπνάς νωρίς είναι το κλειδί για μία πιο παραγωγική και επιτυχημένη ημέρα. Κι ενώ εμείς προτιμούμε να πατάμε το snooze στο ξυπνητήρι δύο και τρεις φορές, υπάρχει μία συγκεκριμένη ώρα που αν ξυπνήσεις σου υπόσχεται μία καλύτερη μέρα.

Έρευνες λοιπόν έδειξαν , πως αν ξυπνάς πολύ νωρίς, για παράδειγμα στις 04:30 το πρωί, θα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο να κάνεις πράγματα που είναι πολύ σημαντικά ακόμη και για σένα. Στις 04:30 το πρωί είναι η μαγική ώρα, όπου όλοι κοιμούνται ακόμη, οπότε ο χρόνος είναι ολοκληρωτικά όλος δικός σου. Εντάξει μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό και οδυνηρό να σηκώνεσαι στις 04:30 –φυσικά προϋποθέτει να έχεις κοιμηθεί και νωρίς το βράδυ, προκειμένου να δώσεις στον οργανισμό σου τον χρόνο που χρειάζεται να ξεκουραστεί- θέτεις τον εαυτό σου σε μία πειθαρχημένη κατάσταση μαθαίνοντας τον να σηκώνεται τόσο νωρίς.

Τι λες δεν αξίζει να κάνεις μία προσπάθεια;