Καλοκαιριάζει (σχεδόν)

Καλοκαιριάζει (σχεδόν)

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία μας.

Θεωρητικά είμαστε στο καλοκαίρι και ο καιρός είναι καλός. Πρακτικά είμαστε στο καλοκαίρι και ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος. Αν ακούσετε τους γύρω σας, όλοι λίγο πολύ κάποιο μικροθεματάκι με την υγεία τους το έχουν. Τι θα πρέπει, λοιπόν, να προσέξουμε ιδιαιτέρως και λόγω καιρού αλλά και λόγω καλοκαιριού.

1. Αυτό το σκοτσέζικο ντους με τον μίνι καύσωνα η μία μέρα και τις καταιγίδες την άλλη, που συνοδεύετε και με αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και υγρασία, θέλει προσοχή. Το βραδάκι πέφτει αρκετά η θερμοκρασία και κάνει ψύχρα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, γινόμαστε μούσκεμα από ιδρώτα. Οι πονοκέφαλοι και κρυολογήματα πρωταγωνιστούν. Μην μένετε με ιδρωμένα ρούχα, και έχετε πάντα μαζί σας ένα ζακετάκι, ειδικά το βράδυ.

2. Είστε όλοι βραχνιασμένοι και με πόνο στον λαιμό; Προσοχή στο πολύ παγωμένο νερό, που το πίνετε λαίμαργα, ειδικά αν δεν πίνεται παγωμένο όλη τη διάρκεια του χρόνου.

3. Προσοχή στο air condition. Η εναλλαγή από τη ζέστη έξω στο «κρύο» μέσα και μάλιστα σε τεχνητό κρύο, μπορεί να σας δημιουργήσει μπούκωμα και πιασίματα, αν σας «χτυπάει» ο κρύος αέρας απευθείας.

4. Προσοχή στα γυναικολογικά σας και ως προς το παγωμένο νερό της θάλασσας και ως προς την καθαρότητα της.