Γιατί δεν πρέπει να πίνεις ζεστό τσάι και καφέ στο αεροπλάνο; Μια αεροσυνοδός εξηγεί

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις ζεστό τσάι και καφέ στο αεροπλάνο; Μια αεροσυνοδός εξηγεί

Ούτε τσάι, ούτε light cola, ούτε καφέ, ούτε μαξιλαράκι δανεικό

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι ακριβώς πρέπει να πίνεις εν ώρα πτήσης στο αεροπλάνο; Μια αεροσυνοδός, η Jamila Hardwick μοιράστηκε μερικά ενδιαφέροντα και παράξενα μυστικά τα οποία είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε.

Για παράδειγμα, γνωρίζεις γιατί δεν πρέπει να πίνεις καφέ ή ζεστό τσάι στο αεροπλάνο; Η αεροσυνοδός εξομολογείται πως το νερό που χρησιμοποιείται είναι από τη βρύση και έχει φτάσει στις δεξαμενές του αεροπλάνου από το έδαφος ή πηγή σε κάποιο από τα μέρη ανεφοδιασμού. Αν για παράδειγμα, το αεροπλάνο σου ήταν πριν για ανεφοδιασμό σε μια υπανάπτυκτη περιοχή, το νερό θα έρθει κατευθείαν από εκεί, κάτι που πιστοποιείται και από την πιο πρόσφατη έρευνα που είχε γίνει για τα μικρόβια στο αεροπλάνο (δες την εδώ). Εν τω μεταξύ, ούτε το μαξιλαράκι για το κεφάλι είναι ασφαλές, μιας και το κάλυμμα πλένεται μεν αλλά το εσωτερικό του σχεδόν ποτέ.



Όσο για την κόλα διαίτης, οι αεροσυνοδοί μας καλούν να την αποφύγουμε, μιας και παράγει τρεις με τέσσερις φορές περισσότερο ανθρακικό στον αέρα, με αποτέλεσμα οι κοπέλες να χάνουν πολύτιμο χρόνο για να το σερβίρουν.