Τελικά πόσο βάρος μπορείς να χάσεις μέσα σε ένα μήνα;

Τελικά πόσο βάρος μπορείς να χάσεις μέσα σε ένα μήνα;

Ήρθε η ώρα να μάθουμε

Όταν ακούς για διάφορες δίαιτες και συμπληρώματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, ξέρεις πως στο τέλος το μόνο που θα είναι ελαφρύτερο πάνω σου είναι το πορτοφόλι σου, καθώς θα έχεις ξοδέψει τσάμπα τα λεφτά σου σε πράγματα που σου υποσχέθηκαν πως θα σε κάνουν Gisele μέσα σε έναν μήνα. Και ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν χάνεις καθόλου κιλά, απλά δεν χάνεις αυτά που πίστευες πως θα χάσεις μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα. Το πόσα κιλά θα χάσεις και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, σύμφωνα με την διατροφολόγο Lauren Slayton.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η Lauren αναφέρει: «Εάν έχεις πολλά κιλά να χάσεις ή είσαι άντρας, τότε αυτό γίνεται πολύ γρήγορα. Το πόσα κιλά θα χάσεις εν τέλει και σε πόσο χρονικό διάστημα, εξαρτάται από το συνολικό σου βάρος και το ιστορικό σου γενικά. Αν για παράδειγμα είσαι από τότε που ήσουν στη σχολή 68 κιλά και θες να χάσεις 2-3, αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Αν όμως η τελευταία φορά που έπεσες κάτω από τα 65 ήταν 5-6 χρόνια πριν και εσύ θέλεις να φτάσεις τα 58, τότε αυτό ναι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Οι γυναίκες λειτουργούν λίγο πιο αργά με την απώλεια βάρους. Μέσα σε μία εβδομάδα το περισσότερο που μπορείς να χάσεις είναι 500 με 900 γραμμάρια. Ωστόσο δεν χάνεις κάθε εβδομάδα. Το πιο λογικό που μπορείς να χάσεις μέσα σε έναν μήνα είναι περίπου 2μιση κιλά, για την ακρίβεια 2,267. Οπότε στην επόμενη διατροφή που θα δεις να λέει «χάσε 5 κιλά σε 2 βδομάδες», να ξέρεις πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.