Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις μαξιλάρι; Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει

Πατούλια Κατερίνα
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις μαξιλάρι; Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει

Ε, δεν φαντάζεσαι κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις μαξιλάρι

Στο σπίτι της γιαγιάς σου υπάρχουν μαξιλάρια στα οποία κοιμάσαι δεκαετίες τώρα, εδώ και χρόνια έχεις στο σπίτι σου ένα αγαπημένο μαξιλάρι το οποίο παίρνεις μαζί και στα ταξίδια μιας και μόνο σε αυτό μπορείς να κοιμηθείς.

Θα σε σοκάρουμε αλλά πιθανότατα ανήκεις κι εσύ στο μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν κάθε πότε πρέπει να αλλάζουν το μαξιλάρι τους. Δεν αρκεί φίλη μας να αλλάζεις την μαξιλαροθήκη ή το κάλυμμα του μαξιλαριού συχνά, που κι αυτές είναι δραστηριότητες τις οποίες πολλοί παραβλέπουν.
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το μαξιλάρι σου λοιπόν.



Θεωρώντας πως αλλάζεις τακτικά κάλυμμα και μαξιλαροθήκη, κάποιοι ειδικοί θεωρούν πως η αλλαγή πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες ενώ το μάξιμουμ που πρέπει να κρατάς ένα μαξιλάρι είναι τα τρία χρόνια.

Πέραν της κακής στήριξης στο λαιμό και το κεφάλι, το παλιό μαξιλάρι είναι γεμάτο ακάρεα, που μπορούν να οδηγήσουν σε ακμή και αλλεργίες ενώ αν συνηθίζεις να κοιμάσαι στο μαξιλάρι χωρίς μαξιλαροθήκη, έχεις ουσιαστικά ζευγαρώσει με τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, τη σκόνη, τα έλαια και ό,τι άλλο υπάρχει πάνω στο κεφάλι, τα μαλλιά και το πρόσωπό σου.

Κι όταν πας να αγοράσεις ένα νέο μαξιλάρι, φρόντισε να γεμίζει αυτό το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους. Μπορείς επίσης να επενδύσεις σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη ή ένα μεταξωτό μαντήλι που θα τοποθετείς πάνω από το μαξιλάρι για να αποφεύγεις τις ρυτίδες ενώ οφείλεις να πετάξεις και το πάπλωμα, μέσα σε 5 χρόνια από την αγορά και χρήση του.