Πες αντίο στην κοτόσουπα: 5 πράγματα που μπορείς να φας όταν είσαι άρρωστη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πες αντίο στην κοτόσουπα: 5 πράγματα που μπορείς να φας όταν είσαι άρρωστη

Όχι πια κοτόσουπα

Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, μία εποχή που είναι και η πιο επίφοβη να κρυώσεις και να αρρωστήσεις. Ο καιρός είναι κάπως περίεργος ακόμη και αυτά τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας οδηγούν μαθηματικά σε ένα μόνο συμπέρασμα. Αργά ή γρήγορα θα κρυώσεις και το επόμενο πρωί θα σε βρει αγκαλιά με την κουβερτούλα σου στον καναπέ να βλέπεις ταινίες.

Και τότε η κοτόσουπα θα είναι μονόδρομος. Ωστόσο αν ανήκεις σε αυτούς που δεν είναι φαν της, έχουμε καλά νέα. Υπάρχουν 5 τροφές που μπορείς ακόμη να φας εάν δεν συμπαθείς τη σούπα και είναι τα εξής:

#1. Ψητή πατάτα
Ένας εύκολος στην πέψη υδατάνθρακας είναι η ψητή πατάτα. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι πατάτες έχουν βιταμίνη C, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ανάρρωση, και φυτικές ίνες, που είναι πολύ καλές για το έντερο σου. Εάν θέλεις να προσθέσεις και κάποια πρωτεΐνη στη πατάτα σου μπορεί να τη συνοδέψεις με τυρί cottage ή γιαούρτι.

#2. Βρώμη
Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα πολύ καλό γεύμα όταν δεν νιώθεις καλά. Αν δεν είσαι πολύ καλά, αλλά εξακολουθείς να έχεις την όρεξή σου, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου και τυρί cottage για περισσότερη πρωτεΐνη.

#3. Μέλι
Είτε μέσα στο τσάι σου, είτε μέσα στη βρώμη, είτε μαζί με το γιαούρτι σου, μία κουταλιά μέλι είναι το ιδανικό όταν δεν αισθάνεσαι καλά. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού, μπορεί να έχουν πολλά θετικά οφέλη στον οργανισμό σου όταν είσαι άρρωστη.

#4. Δημητριακά
Όταν χρειάζεσαι κάτι απλό, ανακουφιστικό και εύκολο για το ανοσοποιητικό σου, ένα μπολ δημητριακών, είναι ό,τι πρέπει. Εάν είχα κάποιο πρόβλημα με το στομάχι σου, επίλεξε γάλα αμυγδάλου για πιο εύκολη πέψη.

#5. Εσπεριδοειδή
Μία προφανής αλλά και πολύ καλή επιλογή, είναι τα εσπεριδοειδή όπως το lime, το λεμόνι και τα πορτοκάλια που είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που σου χρειάζεται ιδιαίτερα όταν είσαι άρρωστη. Μια έρευνα μάλιστα έδειξε πως η βιταμίνη C ενώ δεν εμποδίζει το κρύωμα, περιορίζει σημαντικά τις ημέρες συμπτωμάτων κατά 8-9%.