Έχεις πυρετό; Δες πως θα τον αντιμετωπίσεις σε 3 βήματα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις πυρετό; Δες πως θα τον αντιμετωπίσεις σε 3 βήματα

Με απλούς τρόπους στο σπίτι σου

Καταλαβαίνεις ότι έχεις αρρωστήσει (ή κρυώσει) όταν έχεις πυρετό και σε ταλαιπωρεί και δεν λέει με τίποτα να υποχωρήσει. Ναι προφανώς και δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, αφού νιώθεις εντελώς πτώμα και καταβεβλημένη, υπάρχει όμως τρόπος να τον αντιμετωπίσεις προτού προλάβει να σε ρίξει στο κρεββάτι αγκαλιά με τα παυσίπονα, τις κομπρέσες και το θερμόμετρο.

Πώς μπορείς όμως να τον αντιμετωπίσεις;

#1. Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό
Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική όταν έχεις πυρετό και θα σε κάνει σίγουρα να νιώσεις καλύτερα. Το σημαντικότερο είναι βέβαια πως θα ρίξει τη θερμοκρασία στο σώμα σου. Μην προσπαθήσεις να ρίξεις τον πυρετό κάνοντας μπάνιο με κρύο νερό. Αυτή η τακτική στέλνει αίμα βιαστικά στα εσωτερικά όργανα, που σημαίνει πως το σώμα σου σε προστατεύει από το κρύο. Το εσωτερικό σου ζεσταίνεται, αντί να κρυώνει.

#2. Πιες ένα τσάι
Βράσε και πιες ένα τσάι. Αυτό το βότανο ανοίγει τους πόρους σου και ενεργοποιεί την εφίδρωση που λέγεται ότι «μετακινεί» τον πυρετό προς το τέλος του. Βάλε μια κουταλιά τσάι του βουνού σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Άφησε το να κρυώσει. Πιες ένα φλιτζάνι ή δύο έως ότου αρχίσεις να ιδρώνεις.

#3. Βρέξε λίγο τις κάλτσες σου
Δοκίμασε τη θεραπεία με τις υγρές κάλτσες, μια δημοφιλής θεραπεία στο σπίτι για να ρίξεις τον πυρετό. Πρώτα ζεσταίνεις τα πόδια σου σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, βάλε ένα λεπτό ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες σε κρύο νερό, βγάλε τις έξω, στράγγισέ τις και φόρεσέ τις λίγο πριν πας για ύπνο. Βάλε επίσης ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες πάνω από τις υγρές. Η προσέγγιση αυτή διευκολύνει τον πυρετό τραβώντας το αίμα στα πόδια, γεγονός που αυξάνει δραματικά την κυκλοφορία του αίματος.