Πώς θα αντιμετωπίσετε τις ευρυαγγείες στα πόδια;

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις ευρυαγγείες στα πόδια;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά αισθητικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς πόνο και χωρίς σημάδια με τα σύγχρονα δερματολογικά LASER.

Μήπως το αυξημένο βάρος, η καθιστική ζωή και η έλλειψη σωματικής άσκησης οδήγησαν στην εμφάνιση ευρυαγγειών στα πόδια σας; Είναι αυτές οι λεπτές κόκκινες, μπλε ή μωβ γραμμές που διακλαδώνονται σαν «ιστός αράχνης» στο δέρμα σας διαταράσσοντας την ομορφιά και τη νεότητά του. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά αισθητικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς πόνο και χωρίς σημάδια με τα σύγχρονα δερματολογικά LASER.

Έχει υπολογιστεί ότι το 50% των γυναικών εμφανίζει κάποια στιγμή ευρυαγγείες, αυτά τα μικρά «σπασμένα» αγγεία που δημιουργούν αραχνοειδείς σχηματισμούς στο δέρμα των ποδιών. Είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που συνήθως σχετίζεται με τα παραπανίσια κιλά, την πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική στάση, την έλλειψη γυμναστικής, τη χρήση αντισυλληπτικών, ενώ λιγότερο συχνά συνδέεται με φλεβική ανεπάρκεια. Αρκετές φορές, οι ευρυαγγείες μπορεί να είναι πιο έντονες στο ένα από τα δύο πόδια και σχεδόν πάντα επιδεινώνονται με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Μην προσπαθείτε να τις κρύψετε με σκουρόχρωμα καλσόν ή προϊόντα μακιγιάζ σώματος, αφού μπορείτε να τις σβήσετε εύκολα και οριστικά με LASER!

«Το LASER είναι ο πιο σύγχρονος, ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών, καθώς δρα στοχευμένα και προσφέρει οριστικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια», εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος εξειδικευμένος στα LASER, Επιστημονικός Διευθυντής των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (Intensive Quality Skin Clinics).

Πώς δρα το LASER;

Η μεγάλη υπεροχή του LASER είναι ότι η δέσμη του στοχεύει με ακρίβεια πάνω στις ευρυαγγείες, χωρίς να επηρεάζει τους γύρω φυσιολογικούς ιστούς. Η ενέργεια του LASER απορροφάται μονάχα από την αιμοσφαιρίνη, τη χρωστική ουσία του αίματος, και με τον τρόπο αυτόν καταστρέφονται τα τοιχώματα των «σπασμένων» αγγείων και αποβάλλονται φυσιολογικά από τον οργανισμό χωρίς παρενέργειες.

«Η LASER θεραπεία ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ευρυαγγείες, από τις πιο λεπτές και επιφανειακές μέχρι τις πιο πλατιές και βαθιές. Είναι μία διαδικασία ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και επιπλέον το LASER διαθέτει εξελιγμένο μηχανισμό ψύξης που μουδιάζει το δέρμα τη στιγμή της εφαρμογής. Η θεραπεία δεν αφήνει κανένα σημάδι ή ουλή στο δέρμα», τονίζει ο Dr. Τζερμιάς, προσθέτοντας ότι εφόσον χρειαστεί, μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά σκληροθεραπεία, μία συμπληρωματική μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών που βασίζεται στην τοπική έγχυση ενός ειδικού διαλύματος.

Πότε θα δείτε αποτελέσματα;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, οι ευρυαγγείες ξεθωριάζουν αισθητά και αρκούν κατά μέσο όρο 2-4 συνεδρίες για να εξαλειφθούν εντελώς. Το δέρμα σας μένει αισθητικά άριστο και ομοιόχρωμο, όπως ακριβώς ήταν πριν την εμφάνισή τους!

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)