Έχεις διάρροια; Η σωτήρια τροφή για να την αντιμετωπίσεις είναι αυτή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις διάρροια; Η σωτήρια τροφή για να την αντιμετωπίσεις είναι αυτή

Δεν το είχες φανταστεί με τίποτα

Η διάρροια είναι αποτέλεσμα τροφικών δηλητηριάσεων οι οποίες οφείλονται σε δράση τοξικών παραγόντων που εισάγονται στον οργανισμό σου και σχετίζονται με την τροφή και το νερό και επιδρούν βλαπτικά στον οργανισμό. Παρουσιάζει συνήθως μια ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να είναι απλά επιγαστρικά άλγη, όμως να εμφανιστεί εμετός ή και υψηλός πυρετός.

Όταν έχεις διάρροια το μπάνιο γίνεται στενός σου φίλος και το ίδιο ισχύει και για τις στεγνές τροφές. Πρέπει να προσέχεις πολύ καλά τι τρως αν θέλεις να σου περάσει γρήγορα, και γι’ αυτό υπάρχει ένας τρόπος να την αντιμετωπίσεις, τον οποίο σίγουρα δεν γνώριζες πιο πριν, και βρίσκεται και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Το καστανό ρύζι είναι αυτό που θα σε «σώσει» και θα σε ανακουφίσει από την διάρροια, όμως όχι, δεν πρέπει να το φας. Αν υποφέρεις από διάρροια μαγείρεψε καστανό ρύζι, σε νερό στη διπλάσια ποσότητα από αυτό που θα έβαζες κανονικά.

Μόλις το ρύζι αρχίζει να βράζει, στράγγισέ το και άσε το νερό στην άκρη. Μόλις αρχίσει να κρυώνει, μπορείς να το πιείς. Το νερό αυτό περιέχει ηλεκτρολύτες που χάνονται συνήθως από τον οργανισμό σου, όταν έχεις διάρροια. Απίστευτο έτσι;