Χιονίστρες: Ο «εχθρός» χεριών και ποδιών και πώς θα τον κερδίσουμε!

Χιονίστρες: Ο «εχθρός» χεριών και ποδιών και πώς θα τον κερδίσουμε!

Οι χιονίστρες, αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, είναι εξαιρετικά οδυνηρές.

Ο χειμώνας μου αρέσει – με τα καλά του και τα κακά του. Για όλα είμαι προετοιμασμένη κι από μικρή, είμαι από αυτούς που λένε πως προτιμούν τον χειμώνα από το καλοκαίρι, ακόμα κι αν όλη η παρέα με αντιμετώπιζε περίπου ως… τρελή. Ένα πράγμα μόνο με έχει αιφνιδιάσει σε σχέση με το κρύο, καθώς με βρήκε απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα να ζήσω μια χειμωνιάτικη ταλαιπωρία που δύσκολα θα ξεχάσω… Μιλάω για τις χιονίστρες, τη… χειμωνιάτικη «πάθηση» χεριών και ποδιών!

Ήταν μόλις πέρυσι τα Χριστούγεννα όταν άκουσα πρώτη φορά για τις χιονίστρες. Εν μέσω χριστουγεννιάτικων διακοπών, βρεθήκαμε με την παρέα στο βουνό. Στον παραδοσιακό ξενώνα που μέναμε, το τζάκι έκαιγε όλη μέρα και η αγαπημένη μου κίνηση ήταν να απλώνω χέρια και πόδια στη φωτιά για να νιώθω τη ζεστασιά της. Ακόμα πιο πολύ όμως λάτρεψα τις βόλτες στη φύση. Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά τα παιχνίδια με το χιόνι, οι περίπατοι στο δάσος, οι φωτογραφίες που βγάζαμε ασταμάτητα, μας κρατούσαν έξω πολλές ώρες. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μια από εκείνες τις ημέρες της απόλυτης διασκέδασης, με πόδια καταπαγωμένα από το κρύο, έσπευσα στο τζάκι να τα ζεστάνω. Λίγο αργότερα είδα να εμφανίζονται μερικά άσπρα σημαδάκια, ενώ καθώς περνούσε η ώρα, κατάλαβα πως κάτι τρέχει: Τα σημαδάκια άρχισαν να κοκκινίζουν και να πρήζονται. Με έκδηλη ανησυχία πια, φώναξα τη φίλη μου, να κάνει μια… πρώτη «διάγνωση».

Όντως, με το που είδε τα πόδια μου, μου απάντησε με όση φυσικότητα είχε: «Χιονίστρες είναι». «Μα καλά, δεν βάζεις κρέμα;», συνέχισε με ύφος όλο αποδοκιμασία, κι εγώ που είχα ήδη αρχίσει να νιώθω έντονη φαγούρα και κάψιμο, απλώς παρακολουθούσα. Ευτυχώς είχε μαζί της τη «θαυματουργή», κρέμα προστασίας και ανακούφισης από τις χιονίστρες της σειράς Podia (Podia Chilblains Cream). Με την πρώτη εφαρμογή ένιωσα πολύ καλύτερα σωματικά – γιατί ψυχολογικά, ακόμα δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω «πώς την πάτησα έτσι» και θέλησα να μάθω όσα μπορώ για αυτές τις ενοχλητικές κοκκινίλες που βγήκαν στα πόδια μου.

podiamou

Γιατί εμφανίζονται

Οι χιονίστρες, αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, είναι εξαιρετικά οδυνηρές. Η έντονη φαγούρα και αίσθηση «καψίματος» στα άκρα – γιατί χιονίστρες μπορεί κανείς να βγάλει και στα χέρια, ακόμα και στο πρόσωπο – κάνουν την κατάσταση πολύ άσχημη. Βασικός παράγοντας για την εμφάνισή τους είναι το κρύο, αλλά και οι έντονες αλλαγές στη θερμοκρασία. Αυτό γιατί το αγγειακό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, όταν αυτός εκτίθεται στο κρύο, συμπεριφέρεται ασυνήθιστα. Προκαλεί δηλαδή παρατεταμένο αγγειοσπασμό, γεγονός που κάνει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία των άκρων να πρήζονται, αφού αδυνατούν να διατηρήσουν τη φυσιολογική ροή του αίματος. Έτσι προκαλούνται μικρoί ερεθισμοί στο δέρμα που αρχικά έχουν λευκό χρώμα, μετά κόκκινο και μετά σκούρο μπλε, ενώ συνοδεύονται από κνησμό και αίσθηση καύσου.

Πώς θα τις αντιμετωπίσουμε

Ευτυχώς – και για ‘μένα ως παθούσα, αλλά κυρίως για όσους μπορούν να το προλάβουν – οι χιονίστρες αντιμετωπίζονται κυρίως προληπτικά. Με το να φοράμε άνετα παπούτσια στο κρύο, να επαναφέρουμε σταδιακά τη θερμοκρασία στα παγωμένα πόδια μας, να μην τα επιβαρύνουμε ιδιαίτερα και να μην τα καταπονούμε όταν βρισκόμαστε σε ψυχρό περιβάλλον, αλλά και με το να χρησιμοποιούμε την κρέμα πρόληψης και αντιμετώπισης από τις χιονίστρες της σειράς Podia. Πρόκειται για την ειδικά σχεδιασμένη κρέμα της σειράς που δημιουργεί ένα «αόρατο φιλμ» προστασίας από το κρύο, ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν, που αποτελείται από 91,5% φυσικά συστατικά. Είναι μια κρέμα ιδανική τόσο για τα πόδια μας, όσο και για τα χέρια, ακόμα και το πρόσωπο, ενώ εκτός από την πρόληψη, βοηθάει και στην αντιμετώπιση του προβλήματος εφόσον αυτό εμφανιστεί, καθώς ενυδατώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα από το αίσθημα κνησμού, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κοκκινίλες και ερεθισμούς. Εμείς αρκεί να την εφαρμόσουμε στην περιοχή που θέλουμε κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως, για όσο διάστημα χρειάζεται.

xreiazetai

Χιονίστρες τέλος λοιπόν για ΄μένα, που χρειάστηκε να πάθω για να μάθω, αλλά πλέον φροντίζω τα άκρα μου προληπτικά για να μην στερούμαι τις βόλτες στο κρύο και τον χειμώνα που τόσο αγαπώ!

Για να αγοράσετε την Podia Chilblains Cream - Κρέμα Προστασίας & Ανακούφισης από τις Χιονίστρες πατήστε εδώ.