3 τρόποι για να κάνεις τα δόντια σου να δείχνουν πιο λευκά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι για να κάνεις τα δόντια σου να δείχνουν πιο λευκά

Πάμε στοίχημα πως τον έναν δεν τον γνώριζες καθόλου

Αν υπάρχει κάτι που όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε επάνω μας, αυτό είναι ένα υπέροχο λευκό χαμόγελο. Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να πετύχεις και μόνη σου στο σπίτι χρησιμοποιώντας απλά κάποια φυσικά υλικά, που ενδεχομένως να βρίσκονται και στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να λεκιάσουν το σμάλτο, το οποίο είναι το εξωτερικό στρώμα των δοντιών σου. Επιπλέον, η συσσώρευση πλάκας στα δόντια σου μπορεί να τα κάνει να φαίνονται κίτρινα. Αυτός ο τύπος αποχρωματισμού μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με προϊόντα καθαρισμού και λεύκανσης.

Ωστόσο, μερικές φορές τα δόντια φαίνονται κίτρινα επειδή το σκληρό σμάλτο έχει διαβρωθεί, αποκαλύπτοντας την οδοντίνη κάτω από αυτή. Η οδοντίνη είναι ένας φυσικά κίτρινος, οστεώδης ιστός που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο.

Δες λοιπόν 3 τρόπους να κάνεις τα δόντια σου να δείχνουν πιο λευκά.

#1. Χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας
Βάλε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο στόμα σου και πέρασε το μέσα από τα δόντια σου τραβώντας το και σπρώχνοντας το ξανά. Κι επειδή το λάδι καρύδας είναι κάπως στέρεο όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως χρειαστεί να περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Συνέχισε τη διαδικασία αυτή για περίπου 15-20 λεπτά.

Μόλις τελειώσεις με τη διαδικασία φτύσε το λάδι μέσα στην τουαλέτα ή το καλαθάκι, καθώς μπορεί και πάλι να πάρει στέρεη μορφή και να φράξει τους σωλήνες σου, και αυτό δεν το θέλεις σίγουρα.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες μεθόδους λεύκανσης των δοντιών, αυτή με το έλαιο καρύδας δεν εκθέτει τα δόντια σου σε όξινα ή άλλα συστατικά που διαβρώνουν το σμάλτο. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές να το κάνεις ακόμη και καθημερινά.

#2. Χρησιμοποίησε μηλόξυδο
Το μηλόξυδο έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως απολυμαντικό και φυσικό προϊόν καθαρισμού. Το οξικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο δραστικό συστατικό στο μηλόξυδο, σκοτώνει τα βακτηρίδια. Η αντιβακτηριακή ιδιότητα του ξιδιού είναι αυτό που το καθιστά χρήσιμο για τον καθαρισμό του στόματος και τη λεύκανση των δοντιών.

Το οξικό οξύ ωστόσο έχει τη δυνατότητα να διαβρώσει το σμάλτο στα δόντια σου, για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Για να το χρησιμοποιήσεις ως στοματικό διάλυμα, αραίωσε το με νερό και κάνε πλύσεις για μερικά λεπτά. Βεβαιώσου ότι θα ξεπλύνεις το στόμα σου με καθαρό νερό μετά.

#3. Φάε φρούτα και λαχανικά
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι καλή και για εσένα και για τα δόντια σου. Ενώ δεν είναι υποκατάστατο για το βούρτσισμα, τα τραγανά, ωμά φρούτα και λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν να διώξεις την πλάκα μακριά καθώς τα μασάς. Οι φράουλες και ο ανανάς είναι δύο φρούτα που λέγεται πως βοηθούν στο λεύκανση των δοντιών σου.

Και αν θέλεις να το δοκιμάσεις αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μία φράουλα, να τη λιώσεις και να την ανακατέψεις με μαγειρική σόδα. Με το μείγμα βούρτσισε τα δόντια σου και δες σταδιακά τη διαφορά.