Έχεις πρόβλημα με τον ύπνο σου; Η λύση που θα σε σώσει βρίσκεται στο ψυγείο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις πρόβλημα με τον ύπνο σου; Η λύση που θα σε σώσει βρίσκεται στο ψυγείο σου

Πάει κάπου το μυαλό σου;

Η λέξη ύπνος για εμάς εδώ είναι πολύ σημαντική. Όχι υπερεκτιμημένη, δεν θα το λέγαμε αυτό, αλλά πολύ σημαντική. Άλλωστε όπως αναφέρει και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας πρέπει να κοιμάσαι σίγουρα 7 με 9 ώρες κάθε ημέρα. Οκ, το 9 ακούγεται υπερβολικό, εκτός και αν είναι σαββατοκύριακο, αν όμως τις καθημερινές που δουλεύεις κοιμάσαι γύρω στις 7 με 8, τότε είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο.

Αν πάλι έχεις προβλήματα με το να κοιμηθείς ή δεν κοιμάσαι καλά όλη τη διάρκεια της νύχτας ή ξυπνάς κάθε μέρα πάρα πολύ νωρίς, χωρίς να το θέλεις, τότε μάλλον πρέπει κάτι να κάνεις γι’ αυτό.

Η λύση που θα σε σώσει πάντως βρίσκεται στο ψυγείο σου, και στοιχηματίζουμε πως δεν πάει καθόλου το μυαλό σου. Οι ειδικοί λοιπόν αναφέρουν, πως αν έχεις προβλήματα με τον ύπνο σου, τότε καλό θα ήταν να βάλεις το αυγό πιο εντατικά στη διατροφή σου. Κάποιοι ειδικοί και διατροφολόγοι λοιπόν αναφέρουν πως καλό είναι προτού κοιμηθείς να τρως αυγά για βραδινό, αφού αυτά βοηθούν στον καλό ύπνο, αλλά και στο να κοιμάσαι περισσότερο.

Εμποδίζουν επίσης την αύξηση βάρους, την πρόωρη γήρανση, αλλά και ασθένειες που σχετίζονται με το στρες και το άγχος. Η μεγάλη ποσότητα καφέ, το αλκοόλ και τα πικάντικα φαγητά, συμβάλλουν επίσης στη δυσκολία του να κοιμηθείς.

Αν όμως τρως για βραδινό αυγά, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να κοιμάσαι καλύτερα και πολύ περισσότερο από ότι συνήθιζες. Η πρωτεΐνη που περιέχουν ενεργοποιεί τη μελατονίνη, η οποία είναι και η πιο σημαντική ουσία που σε βοηθάει να κοιμηθείς.