Αυτό είναι το smoothie που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου εν μέσω κορονοϊού

Αυτό είναι το smoothie που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου εν μέσω κορονοϊού

Εύκολο και γρήγορο

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας, κι εμείς είμαστε οι πολεμιστές σε μία μάχη με έναν αόρατο εχθρό που όμως δεν βλέπουμε. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο από όλα, αφού σε αυτό βασιζόμαστε όλοι προκειμένου να μην κολλήσουμε τον ιό.

Η σωστή διατροφή είναι σημαντικό κομμάτι των ημερών αυτών, και αν σκοπεύεις να νηστέψεις τις ημέρες που έρχονται, τότε μπορείς να δεις εδώ ποιες είναι αυτές οι νηστίσιμες τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου. Μπορείς βέβαια να βάλεις στη διατροφή σου και smoothie, που είναι η πλέον εύκολη λύση για πρωινό γεύμα και όχι μόνο.

Αυτό το smoothie που θα δεις παρακάτω ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, έχει 4 υλικά που βρίσκονται σίγουρα στο σπίτι σου και μπορείς να το φτιάξεις σε χρόνο ρεκόρ.

Θα χρειαστείς:

2 πορτοκάλια
1 καρότο
½ κ.σ κουρκουμά
1 κ.σ μέλι
100 ml νερό

Βάζεις όλα σου τα υλικά στο μπλέντερ τα πολτοποιείς και το smoothie σου είναι έτοιμο. Το πορτοκάλι φημίζεται για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.

Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Με περισσότερες από 181 θρεπτικές ουσίες, το μέλι αποτελεί πραγματικό «διατροφικό θησαυρό» που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία ενός μεσογειακού διατροφικού πλάνου. Περιέχει σάκχαρα, μικρά ποσά πρωτεΐνης, ένζυμα, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία βιταμίνες και μια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή.