Πρέπει να φοράς μάσκα τελικά αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο;

Πρέπει να φοράς μάσκα τελικά αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο;

Μια ερώτηση που χρειάζεται σίγουρα απάντηση

Μπορεί από την Δευτέρα να μην χρειάζεται πια να στείλεις κάποιο μήνυμα για να βγεις έξω από το σπίτι (κάτι που το λες κι ευχάριστο νέο) όμως κρίθηκε υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Μία ερώτηση ή καλύτερα απορία που έχουν αρκετοί είναι η εξής.

Πρέπει να φοράς μάσκα ακόμη και όταν βγαίνεις έξω να γυμναστείς; Το να φοράς μάσκα βγαίνοντας από το σπίτι σου, προστατεύει αυτούς που βρίσκονται γύρω σου, ειδικά αν έχεις τον ιό και δεν εμφανίζεις συμπτώματα. Όταν πηγαίνεις σε σούπερ μάρκετ ή χρησιμοποιείς τα μέσα μεταφοράς, η οδηγία είναι σαφής: φοράς τη μάσκα. Όταν όμως γυμνάζεσαι έξω είναι το ίδιο απαραίτητη;

Η απάντηση εξαρτάται από το τι ακριβώς κάνεις και που, σύμφωνα με τον Dr. Richard Martinello, αναπληρωτής καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στη Σχολή Ιατρικής του Yale στο Κοννέκτικατ. Αν για παράδειγμα ο χώρος στον οποίο γυμνάζεσαι και τρέχεις είναι απομακρυσμένος και δεν υπάρχει κανένας άλλος άνθρωπος, τότε η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη.

Αν όμως βρίσκεσαι σε πολύ κοντινή απόσταση με άλλους ανθρώπους και σταματάς ανά διαστήματα, τότε ίσως η χρήση της μάσκας να σε ωφελήσει. Καλό θα είναι λοιπόν να την έχεις μαζί σου και ανάλογα τον χώρο που θα πας και τον κόσμο που θα έχει να κρίνεις αν θα τη χρησιμοποιήσεις ή όχι.