3 τρόποι να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου τώρα που βγήκαμε από την καραντίνα

3 τρόποι να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου τώρα που βγήκαμε από την καραντίνα

Εύκολα και με απλούς τρόπους

Με τον Covid-19 να αποτελεί απειλή και τη γρίπη, το κοινό κρυολόγημα και άλλα μικρόβια να καραδοκούν, πρέπει να βεβαιωθείς πως το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι έτοιμο να αμυνθεί και να εμποδίσει να αρρωστήσεις. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Μπορείς να πάρεις τα μέτρα σου όσον αφορά στη πρόληψη των μολύνσεων, αλλά και να προσπαθήσεις ταυτόχρονα να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Και πώς θα το κάνεις αυτό; Ακολουθώντας 3 απλούς και εύκολους τρόπους, που σίγουρα έχεις ξανακούσει στο παρελθόν.

#1. Φάε φαγητά πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Παρόλο που κανένα τρόφιμο ή συμπλήρωμα δεν μπορεί να «θεραπεύσει» ή ακόμη και 100% να αποτρέψει να κολλήσεις έναν ιό όπως ο κορονοϊός ή τη γρίπη, ορισμένα τρόφιμα έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας. Τα εσπεριδοειδή, οι κόκκινες πιπεριές, τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι, τα καρύδια, τα φασόλια και το σκόρδο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει είναι ιδανικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

#2. Κοιμήσου καλά

Ίσως αυτό το διάστημα της καραντίνας να μην κοιμήθηκες όσο θα ήθελες, και αυτό λόγω της δουλειάς από το σπίτι, αλλά και των εργασιών σπίτι που έκανες παράλληλα, καθαρίζοντας και μαγειρεύοντας. Μπορεί να μην έβρισκες τον χρόνο που ήθελες και να μην κοιμόσουν πολύ, όμως η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σου.

Όπως γνωρίζεις το ιδανικό χρονικό διάστημα για να κοιμάσαι είναι από 7 έως 9 ώρες, οπότε αν θέλεις να βοηθήσεις και το ανοσοποιητικό σου φρόντισε να ακολουθείς αυτό το πρόγραμμα.

#3. Κατανάλωσε προβιοτικά

Τα βακτήρια στο έντερό σου μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματος να αποτρέψει τις λοιμώξεις, γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να τρως τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα «καλά βακτήρια», οργανισμούς που είναι ευεργετικοί για την υγεία του εντέρου. Μπορείς επίσης να εξετάσεις την περίπτωση να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα προβιοτικών που θα βοηθήσει επίσης την όλη διαδικασία.