Γιατί μυρίζει η προστατευτική μάσκα και τι μπορεί να σημαίνει;

Γιατί μυρίζει η προστατευτική μάσκα και τι μπορεί να σημαίνει;

Τώρα που μάθαμε να ζούμε με τη μάσκα, πρέπει να προσέχουμε

Σήμερα, ίσως έκανες την πρώτη σου βόλτα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, με την απαραίτητη προστατευτική μάσκα. Μήπως όμως με τους 40 βαθμούς και το μακιγιάζ, η μάσκα μυρίζει και πόσο κακό είναι αυτό;

Το πρώτο που πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου είναι πόσο καιρό φοράς την μάσκα αυτή. Καθώς εσύ αναπνέεις ουσιαστικά πάνω στη μάσκα, τα βακτήρια κολλούν σε αυτή και μεγαλώνουν και όντως μπορεί να έχει η μάσκα μια παράξενη οσμή.

Όπως σου έχουμε ξαναπεί το ιδανικό είναι να πλένεις ή να βάζεις καινούργια μάσκα καθημερινά αλλά αν η μάσκα ιδρώνει σε βαθμό που είναι υγρή, πρέπει να την αλλάζεις πριν τελειώσει η μέρα .

Αν έχεις την δυνατότητα, δοκίμασε τις χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης για να αποφύγεις τις οσμές ή πλένε ακόμα πιο συχνά τις επαναχρησιμοποιούμενες.

Αν πάλι έχεις την δυνατότητα, πρώτα αέρισε την μάσκα και μετά φόρεσέ την πριν την πρώτη χρήση. Κάποιες μάσκες έχουν ημερομηνία λήξης, οπότε μπορεί η οσμή να έρχεται από το γεγονός πως η ημερομηνία έχει παρέλθει, ειδικά στις χειρουργικές.

Γενικά, μια μικρή οσμή, απλά δείχνει πως η μάσκα λειτουργεί για τον λόγο που την φοράς, δεν αφήνει μικρόβια και βακτήρια από σένα να πάνε στον κόσμο που συναντάς.

Κι αν όλα τα υπόλοιπα δεν αρκούν, σιγουρέψου πως δεν φταίει η κακή αναπνοή σου.