Είναι safe να επισκεφθείς αυτή τη στιγμή τον γιατρό σου στο γραφείο του;

Είναι safe να επισκεφθείς αυτή τη στιγμή τον γιατρό σου στο γραφείο του;

Τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση αυτή;

Η χώρα επανέρχεται σταδιακά από το lockdown, με την κυβέρνηση να αναπτύσσει σταδιακά σχέδια επαναλειτουργίας για τα σχολεία, τους χώρους ψυχαγωγίας και τα καταστήματα λιανικής και τα εμπορικά κέντρα. Τι γίνεται όμως με το γραφείο του γιατρού, το νοσοκομείο ή τα εξεταστικά κέντρα σε περίπτωση που δεν πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού; Πότε ανοίγουν ξανά και πόσο επικίνδυνο είναι να πας τώρα;

Κατά την διάρκεια της καραντίνας, πολλοί γιατροί έκλεισαν εντελώς τα γραφεία τους ή τους χώρους εξωτερικών ασθενών και πρόσφεραν μόνο ραντεβού τηλεϊατρικής. Εν τω μεταξύ, τα νοσοκομεία επικεντρώθηκαν στην παροχή φροντίδας διάσωσης σε ασθενείς με COVID-19 και σε άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ως αποτέλεσμα, η μη επείγουσα θεραπεία, όπως οι εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις και οι γενικοί έλεγχοι, έχουν αναβληθεί.

Ο γιατρός σου όμως ανοίγει ξανά και εσύ χρειάζεσαι να πας για εκείνο το ραντεβού που τότε ακυρώσατε. Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν όταν συμβεί αυτό; Πριν από το ραντεβού σου, το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να σε ενημερώσει για τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβεις για μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις ή να μεταδώσεις τον ιό.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως θα πρέπει να πάρεις τη θερμοκρασία σου και να πλύνεις τα χέρια σου καλά προτού φύγεις από το σπίτι σου. Να φοράς μάσκα και γάντια όπου αυτά είναι απαραίτητα και να αποφεύγεις να αγγίζεις το πρόσωπό σου, ειδικά τη μύτη και τα μάτια σου.