Σε ενοχλεί η προστατευτική μάσκα προσώπου; Τρία μυστικά για να γίνει υποφερτή

Σε ενοχλεί η προστατευτική μάσκα προσώπου; Τρία μυστικά για να γίνει υποφερτή

Κάνε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα

O covid19 έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη σε μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Αν δεν ανήκεις στο ιατρικό προσωπικό που είναι εξοικειωμένο με τη χρήση μάσκας, κι αν είσαι εργαζόμενη που πρέπει να φοράς τη μάσκας 8 και 10 ώρες μαζί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το να φοράς μάσκα μπορεί να κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα.

Αρχικά, αν δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις, άσε στην άκρη τις μάσκες που είναι απλά όμορφες και προτίμησε είτε χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης που είναι πιο ελαφριές, είτε μάσκες από 100% βαμβακερό ύφασμα, ελαφρύ και καλοκαιρινό.

Το δεύτερο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ψεκάσεις το εσωτερικό της μάσκας με αντιβακτηριακό σπρέι για το στόμα, αυτό που χρησιμοποιείς για να έχεις ευχάριστη αναπνοή. Αυτό θα κάνει την μάσκα σου πιο μυρωδάτη και θα σκοτώσει τα έξτρα βακτήρια, είναι άλλωστε ένα κόλπο που προτείνουν και οι νοσοκόμες.
Ένα ακόμα κόλπο είναι να βάλεις ένα κομμάτι χαρτομάντηλου ακριβώς στην κορυφή της μύτης, στο πιο δύσκολο σημείο ειδικά αν φοράς μάσκα για πολλή ώρα.
Ένα τρίτο κόλπο αν σε πονάνε τα αυτιά από τη μάσκα, είναι να κλείσεις τα λαστιχάκια με έναν απλό συνδετήρα είτε να κλείσεις τα λαστιχάκια της μάσκας με ταινία διπλής όψης.