Επιστρέφεις στη δουλειά; 4 υγιεινά snack που μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Επιστρέφεις στη δουλειά; 4 υγιεινά snack που μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο

Μέχρι να φας το μεσημεριανό σου

Έχοντας θρεπτικά σνακ για φαγητό κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις παραγωγική και γεμάτη ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το να βρεις ιδέες για να προετοιμάσεις υγιεινά σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο πολύ. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε και να σου δώσουμε κάποιες ιδέες που ίσως να σε βγάλουν από αυτή τη δύσκολη θέση.

Σου έχουμε 4 ιδέες για υγιεινά snack που σίγουρα θα σε βοηθήσουν στην όλη διαδικασία. Δεν μπορεί, όσο δύσκολη και αν είσαι με το φαγητό και τα snacks κάποια θα σου αρέσει.

#1. Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Αυτός ο χορταστικός συνδυασμός έχει καλή ισορροπία και των τριών μακροθρεπτικών συστατικών, με υγιή λίπη και πρωτεΐνες από ξηρούς καρπούς και υδατάνθρακες από αποξηραμένα φρούτα. Επιπλέον, και τα δύο τρόφιμα είναι γεμάτα με φυτικές ίνες που μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι χορτάτη ανάμεσα στα γεύματα.

#2. Πιπεριές και γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι ένα dip που αποτελείται συνήθως από αβοκάντο, lime, κρεμμύδι και κόλιανδρο. Ταιριάζει υπέροχα με φέτες πιπεριάς ή άλλα ωμά λαχανικά. Επιπλέον, τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη που έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν υγιή επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και την υγεία της καρδιάς.

#3. Ρυζογκοφρέτες και αβοκάντο

Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα εξαιρετικό σνακ για το συρτάρι του γραφείου σου. Μια ρυζογκοφρέτα (19 γραμμάρια) παρέχει 14 γραμμάρια υδατανθράκων και 4% της ημερήσιας τιμής (DV) για φυτικές ίνες, ενώ έχει μόνο 60 θερμίδες. Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Κομμάτια αβοκάντο ή πολοτοποιημένο επάνω σε μια ρυζογκοφρέτα είναι ένα ιδανικό σνακ.

Φρόντισε να αναζητήσεις ρυζογκοφρέτες που παρασκευάζονται μόνο με ρύζι και αλάτι και δεν έχουν περιττά συστατικά.

#4. Φακελάκια τόνου

Τα σφραγισμένα φακελάκια τόνου που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ, είναι ένα πολύ βολικό σνακ που δεν χρειάζεται καν να το στραγγίσεις, αποθηκεύεται εύκολα στο γραφείο και μπορείς να το καταναλώσεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Ο τόνος είναι γεμάτος με πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τη φλεγμονή και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Έρευνα