Γιατί δεν πρέπει να πίνεις νερό με πάγο όταν τρως έξω

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις νερό με πάγο όταν τρως έξω

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον πάγο στο εστιατόριο;

Το πρώτο πράγμα που κάνεις τώρα που επέστρεψες στα εστιατόρια και τα μπαρ, είναι να πίνεις το νερό με τον πάγο που σου φέρνει ο σερβιτόρος. Και μπορεί να θες να μειώσεις το κόστος και δεν ζητάς εμφυαλωμένο νερό αλλά πίνεις αυτό που έρχεται από την βρύση με πάγο μέσα.

Και όσο περίεργο κι αν σου φανεί έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε πως 1 στους 4 Αμερικανούς δεν πίνει νερό βρύσης στο σπίτι του αλλά το κάνει όταν βγει έξω. Πώς όμως θεωρούμε πως το νερό βρύσης του εστιατορίου είναι πιο ασφαλές από εκείνο του σπιτιού;

Έτσι κι αλλιώς αν η γεύση του νερού είναι μεταλλική, μυρίζει σαν ψάρι, το χρώμα είναι θολωμένο, το νερό μπορεί να είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Και πέρα από το νερό, ο πάγος στο εστιατόριο μπορεί να είναι κι αυτός πηγή μικροβίων.

Το e coli για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί στις μηχανές παραγωγής πάγου, και σε ποσοστό 70% μπορεί να βρεθούν τέτοια μικρόβια πιο συχνά και από το νερό στην τουαλέτα, σύμφωνα με το ABC News.

Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί οι τουαλέτες καθαρίζονται συχνότερα από τις μηχανές πάγου στα μαγαζιά κι όχι μόνο. Τα παγάκια συχνά έρχονται σε επαφή με τα γυμνά χέρια των σερβιτόρων που δεν χρησιμοποιούν το φτιαράκι για τον πάγο οπότε τα μικρόβια ταξιδεύουν.

Τέλος, οι φέτες λεμονιού που έρχονται στο νερό, είναι κατά 70% γεμάτες βακτήρια σύμφωνα με έρευνα του Journal of Environmental Health μιας και συνήθως έχουν κοπεί ώρες πριν.