Το μυστικό για να χάσεις βάρος βρίσκεται στην κουζίνα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το μυστικό για να χάσεις βάρος βρίσκεται στην κουζίνα σου

Έτσι θα ενισχύσεις και το ανοσοποιητικό σου

Η απώλεια βάρους είναι κάτι που απασχολεί όλες τις γυναίκες χειμώνα καλοκαίρι. Δεν παίζει ρόλο η εποχή, δεν παίζει καν ρόλο το αν έχουμε λίγα ή πολλά κιλά επάνω μας. Το σημαντικό είναι πως πρέπει να φύγουν αυτά τα 2 περιττά κιλά που πήραμε επειδή φάγαμε κάτι παραπάνω στο 3ημερο που λείψαμε. Το μυστικό όμως δεν είναι οι δίαιτες και η γυμναστική. Προφανώς και παίζουν και αυτά τον ρόλο τους, όμως το μυστικό βρίσκεται στην πρωινή ρουτίνα σου και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα σου.

Η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι το πρωί είναι ένα δημοφιλές τελετουργικό υγείας μεταξύ διασημοτήτων και μοντέλων, και υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι είναι ευεργετικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος και του ανοσοποιητικού και βοηθά ακόμη και στην απώλεια βάρους. Νέα έρευνα δείχνει ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να βοηθήσει να «ξεπλυθεί» το πεπτικό σύστημα, να ξεκινήσει ο μεταβολισμός και να δοθεί στο σώμα σου μια δόση βιταμίνης C που ενισχύει την ανοσία το πρωί.

Η κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού πρηξίματος, αυξάνει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος και βοηθά στην πέψη, σύμφωνα με μελέτες. Το λεμόνι το πρωί λειτουργεί για την απώλεια βάρους και ανοσία. Ακόμη και τα μοντέλα το χρησιμοποιούν.

Το supermodel Romee Strijd θεωρεί το ζεστό νερό με λεμόνι το «πρωινό ρόφημα της». Είναι πραγματικά καλό για την πέψη, οπότε όταν το πίνετε με άδειο στομάχι, ξεκινά την διαδικασία αυτή».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το πόσιμο ζεστό νερό το πρωί βοηθά στην «προετοιμασία του εντέρου σου» ή βοηθά στην εκκαθάριση των εντέρων, σταματά το φούσκωμα και αφαιρεί το υπερβολικό βάρος νερού. Αυξάνει επίσης τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος, η οποία αναγκάζει το σώμα να καταναλώνει ενέργεια για να μειώσει τη θερμοκρασία του στο φυσιολογικό. Αυτή η ενεργειακή δαπάνη προάγει το μεταβολισμό.

Ξέρουμε ήδη με τι θα ξεκινήσεις τη μέρα σου αύριο το πρωί και θα είναι η καλύτερη κίνησή σου ever.