Σε χτύπησε η ζέστη; 3 συμπτώματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Πατούλια Κατερίνα
Σε χτύπησε η ζέστη; 3 συμπτώματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Μήπως έχεις πονοκέφαλο μετά την ηλιοθεραπεία; 

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πυροδοτήσουν μια σειρά από προβλήματα, ειδικά αν ξεχαστείς στην ξαπλώστρα και κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς τελειωμό.

Tι μπορεί να πάει στραβά στα 40αρια κάτω από τον ήλιο;

Το κεφάλι σου νιώθει ότι πάει να σπάσει:

Η πιθανότητα πονοκεφάλου ανεβαίνει περίπου κατά 8% κάθε φορά που η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά 5 βαθμούς Κελσίου. Αυτό συμβαίνει γιατί η ζέστη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι να διαστέλλονται και να πιέζουν τις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι άμεσα να πιεις δροσερό νερό και να πας σε δροσερό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να μειώσει την ένταση του πονοκεφάλου αλλά θυμήσου πως σε συνδυασμό με την αφυδάτωση και τη ζέστη, ο ήλιος μπορεί επίσης να προξενήσει πονοκέφαλο, γι' αυτό φόρα πάντα γυαλιά και καπέλο!

Κοκκινίλες στο δέρμα

Σε πρόσφατη έρευνα, η ζέστη κατέκτησε την κορυφή στους παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την «ακμή των ενηλίκων». Αυτή η χρόνια πάθηση προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντάς σε να φαίνεσαι κατακόκκινη.

Για αρχή, ξεκίνα με οτιδήποτε σε δροσίζει ακόμα και το να ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου. Κάπως έτσι θα χαλαρώσει η έντονη κοκκινίλα. Οι ακτίνες UV είναι άλλη μία αιτία της κοκκινίλας, οπότε προσπάθησε να μειώσεις όσο μπορείς την έκθεσή σου στον ήλιο μεταξύ των ωρών που είναι πιο έντονος ο ήλιος και θυμήσου να φοράς αντηλιακό.



Αν πάλι έχεις φουσκάλες στο σώμα

Ήσουν φταίει εκείνη η λεμονάδα που που ήπιες κάνοντας ηλιοθεραπεία. Η έκθεση σε συστατικά που βρίσκονται στο λεμόνι και το μοσχολέμονο μπορεί να κάνουν το δέρμα πολύ ευαίσθητο στον ήλιο, προκαλώντας εξανθήματα ή και φουσκάλες. Μια γρήγορη λύση είναι οι κρύες κομπρέσες και κρέμες που να περιέχουν υδροκορτιζόνη μιας και μπορούν να ηρεμήσουν τα ήπια συμπτώματα.