Τρεις σημαντικοί λόγοι που θα σε κάνουν να θυμάσαι να πίνεις το νερό σου κάθε μέρα

Τρεις σημαντικοί λόγοι που θα σε κάνουν να θυμάσαι να πίνεις το νερό σου κάθε μέρα

Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή!

Κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη σου μία νέα ειδοποίηση από την κολλητή σου, είσαι βέβαιη πως πρόκειται για κάποιο tag κάτω από ένα αστείο meme, που σκοπό έχει να σου υπενθυμίσει να παραμένεις ενυδατωμένη όσο εργάζεσαι. Η κολλητή σου -όπως και η δική μου- δεν είναι η μόνη που επιμένει πως το νερό αποτελεί τον πιο «πολύτιμο» σύμμαχο για την υγεία του οργανισμού μας.

Δεν υπάρχει διατροφολόγος ή άνθρωπος της επιστημονικής κοινότητας που να μην έχει παραδεχτεί τα πολλαπλά οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης νερού. Πώς γίνεται, λοιπόν, την ίδια στιγμή που όλοι εμμένουν σε αυτή τη θέση, εμείς να επιμένουμε να περνάμε ατελείωτες ώρες, δίχως να πιούμε μια γουλιά νερό;

Κατά τη διάρκεια μίας απαιτητικής ημέρας, υπάρχουν φορές που ξεχνάς να πίνεις το νερό σου. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να θυμάσαι να πίνεις κάθε ημέρα νερό, αρκεί να έχεις στο μυαλό σου τους κατάλληλους λόγους. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τους τρεις πιο σημαντικούς, για να μην ξεχνάς να πίνεις κάθε ημέρα νερό. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως όσο φροντίζεις, κερδίζεις!

Η κατανάλωση νερού ενισχύει την απώλεια βάρους

Κι όμως, μπορεί να μοιάζει απίθανό, αλλά το νερό μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινάμε την ημέρα μας πίνοντας μία γενναία ποσότητα νερού, καθώς και να καταναλώνουμε περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα, δηλαδή τέσσερα μπουκαλάκια νερό των 500ml ημερησίως. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που το μυαλό μας τείνει να μας ξεγελάει, μπερδεύοντας το αίσθημα της δίψας με εκείνο της πείνας. Τι σημαίνει αυτό; Πως ενώ διψάς, στρέφεσαι στο φαγητό επειδή ο εγκέφαλός σου έχει μπερδέψει τα μηνύματα που δέχεται. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βιαστείς να καταναλώσεις κάποια τροφή, καλύτερα να πιεις λίγο νερό και να δώσεις χρόνο στο στομάχι και τον εγκέφαλο σου να επεξεργαστούν τα νέα δεδομένα.

Βελτιώνει ορατά και άμεσα την όψη της επιδερμίδας

Καθώς εσύ καταναλώνεις νερό, εκείνο περνάει κατευθείαν στο αίμα και μέσω της κυκλοφορίας, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του οργανισμού σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να προσφέρει στα κύτταρά σου τα πολύτιμα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργούν ακόμη καλύτερα, αλλά να τα ενυδατώνει βαθιά. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό ενισχύει την ελαστικότητα των κυττάρων, χαρίζοντάς σου μία πιο σφριγηλή, νεανική και λαμπερή όψη.

opshhh

Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο σε φροντίζεις και… κερδίζεις

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Βελτίωσε σήμερα κιόλας την αύρα σου προς το καλύτερο, πίνοντας ακόμη περισσότερο νερό, φροντίζοντας τον εαυτό σου και κερδίζοντας μοναδικά fitness δώρα που επιβραβεύουν την προσπάθεια σου.