Ποια σημεία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου πρέπει να καθαρίσεις στις διακοπές

Πατούλια Κατερίνα
Ποια σημεία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου πρέπει να καθαρίσεις στις διακοπές

Τι πρέπει να καθαρίσεις μόνη σου

Το πήρες πήρες απόφαση σχεδόν την τελευταία στιγμή. Αλά θα πας διακοπές. Βρήκες το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που σου άρεσε στην τιμή που σου άρεσε και είσαι έτοιμη για καλοκαιρινές διακοπές.
Ή μήπως όχι; Μήπως ξανασκέφτεσαι την έξαρση της πανδημίας; Μήπως έχει παραπάνω άγχος φέτος για το πόσο καθαρό είναι το δωμάτιο στο οποίο θα μείνεις;

Αρχικά, να σου πούμε πως φέτος, μικροί και μεγαλύτεροι ξενοδόχοι έχουν περάσει και περνούν ακόμα από σεμινάρια επιμόρφωσης για τον COVID 19. Με την είσοδό σου στο δωμάτιο, θα συμπληρώσεις και μια φόρμα με τα στοιχεία σου που σε περίπτωση που την χρειαστεί ο ΕΟΔΥ θα ανατρέξει σε αυτήν.
Από την άλλη, όσο καθαρό κι αν είναι το δωμάτιο, μπορείς απλά να φροντίσεις να αποστειρώσεις και να καθαρίσεις κι εσύ μερικά σημεία που αγγίζονται από πολλά χέρια.
Για παράδειγμα, τα πόμολα, το χειριστήριο του κλιματιστικού ή το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, οι διακόπτες για τα φώτα, κεριά και μαξιλάρια ή περιοδικά.
Έχε ένα σπρέι καθαρισμού ή μαντήλια αντισηπτικά. Όσο για τα ποτήρια, πιρούνια ή πιάτα που υπάρχουν στο δωμάτιο μπορείς να έχεις μαζί σου βιοδιασπώμενα μιας χρήσης.



Θυμήσου πως έτσι κι αλλιώς τα ξενοδοχεία αυτό το διάστημα καθαρίζουν πιο πολύ από ποτέ και τα ίδια δεν θα ήθελαν με τίποτα ένα κρούσμα covid που θα τα ανάγκαζε να κλείσουν για μισό μήνα.
Πρέπει να έχεις μαζί σου μαξιλάρες ή σεντόνια;
Αν με αυτό νιώθεις πιο άνετα, είναι θεμιτό. Αλλά η αλήθεια είναι πως ειδικά τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν έτοιμα και μέσα σε σακουλάκια προϊόντα όπως πετσέτες. Αν πάλι δεν εμπιστεύεσαι το μέρος που θα μείνεις και θεωρείς πως μπορεί να σε βάλει να μείνεις σε σεντόνια που δεν έχον προηγουμένως καθαριστεί, ακύρωσε την κράτησή σου.

Φέτος, πιο πολύ από ποτέ, να είσαι ευγενική και υπομονετική με το προσωπικό, γιατί η σεζόν είναι δύσκολη για όλους.