Στεφανιαία νόσος: Μειώστε τον κίνδυνο με… σοκολάτα

Στεφανιαία νόσος: Μειώστε τον κίνδυνο με… σοκολάτα

Με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου σχετίζεται η κατανάλωση σοκολάτας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σύμφωνα με νέα ανάλυση δημοσιευμένων ερευνών από Αμερικανούς επιστήμονες.

Μελέτες που διεξήχθησαν κατά το παρελθόν, έδειξαν ότι η σοκολάτα είναι ευεργετική τόσο για την αρτηριακή πίεση όσο και για τα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Με τη νέα έρευνα οι επιστήμονες θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο επηρεάζει τη στεφανιαία αρτηρία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr