4 τροφές που θα μειώσουν το hangover του Σαββάτου σε χρόνο dt

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 τροφές που θα μειώσουν το hangover του Σαββάτου σε χρόνο dt

Πόσο ξενύχτησες εχθές;

Hangover δεν έχουμε μόνο την επόμενη μέρα μετά την αλλαγή του χρόνου ή μετά το βράδυ της Ανάστασης. Hangover μπορεί να έχουμε την επόμενη μέρα μετά τον γάμο ή τα γενέθλια της κολλητής μας ή ακόμη και μετά από ένα καλοκαιρινό βράδυ με φίλους για κοκτέιλς και σφηνάκια. Το θέμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι με ποιον τρόπο θα αποκτήσουμε το hangover, αλλά πώς θα το ξεφορτωθούμε την επόμενη μέρα.

Ευτυχώς υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν στο κομμάτι αυτό, κι εμείς είμαστε εδώ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις και θα μάθεις ποιες είναι οι τροφές αυτές.

#1. Βρώμη

Όσο δελεαστικό και αν είναι να επιλέξεις λιπαρές τροφές για να σε βοηθήσουν να περάσεις τη μέρα, το να κολλήσεις και να επιλέξεις υγιεινά superfoods είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη στρατηγική. Ξεκίνησε το πρωί σου (ή το απόγευμα) με ένα ζεστό μπολ γεμάτο κουάκερ βρώμης. Είναι ένας υγιής τρόπος για να πάρεις τους υδατάνθρακες που επιθυμεί το σώμα σου μετά από μια νύχτα ποτού. Επιπλέον, θα πάρεις ασβέστιο, βιταμίνη Β, μαγνήσιο και σίδηρο.

#2. Μέλι

Η φρουκτόζη χωνεύεται με τον ίδιο ρυθμό με το αλκοόλ, οπότε η κατανάλωση μιας υγιεινής δόσης μελιού κατά τη διάρκεια του hangover αναγκάζει το σώμα σου να απαλλαγεί από το αλκοόλ στο σύστημά σου γρηγορότερα. Βοηθά επίσης το σώμα σου να ανακάμψει από την υπογλυκαιμία (επίσης χαμηλή γλυκόζη στο αίμα) που προκαλείται από την κατανάλωση. Συμπλήρωσε στην πρωινή βρώμη σου λίγο μέλι ή φάε λίγο γιαούρτι με μέλι (τα προβιοτικά βοηθούν επίσης στη θεραπεία των πονοκέφαλων) ή προόσθεσε το σε κάποιο χαλαρωτικό τσάι.

#3. Αυγά

Τα αυγά για πρωινό είναι ιδιαίτερα υπέροχα ειδικά όταν αντιμετωπίζεις ένα hangover. Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή αμινοξέων όπως η κυστεΐνη, η οποία διαλύει χημικές ουσίες που προκαλούν πονοκέφαλο. Είναι επίσης μια καλή πηγή ταυρίνης, η οποία ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος.

#4. Μπανάνα

Αυτό το φρούτο είναι γεμάτο με κάλιο, έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη που μπορεί να εξαντληθεί μετά την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Φάε μία μπανάνα λοιπόν μόλις ξυπνήσεις. Είτε μαζί με τη βρώμη, είτε σε smoothie, είτε σκέτη μόνη της.