4 μυστικά αντιγήρανσης που θα προσθέσουν χρόνια στη ζωή σου!

Πατούλια Κατερίνα
4 μυστικά αντιγήρανσης που θα προσθέσουν χρόνια στη ζωή σου!

Έτσι θα σβήσεις 100 κεράκια

Μπορεί να μην ανακαλύψαμε το ελιξήριο της ζωής, αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά αντιγήρανσης που μπορούν να σε κάνουν νεότερη, ακόμα και να σου προσθέσουν μερικά χρόνια ζωής.

1.Να καθαρίζεις καθημερινά τα δόντια σου με οδοντικό νήμα.
Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τη φλεγμονή στα ούλα σου, που αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες γήρανσης. Η φλεγμονή έχει συνδεθεί ακόμα και με καρδιακές παθήσεις, με το εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ επηρεάζει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ασθένεια των ούλων αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες φλεγμονής και μπορείς να την αποτρέψεις απλώς καθαρίζοντας τα δόντια σου με οδοντικό νήμα καθημερινά.

2.Μπες στην ομάδα της βιταμίνης D.
Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με πλήθος ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, πολλές από τις οποίες μπορούν να μειώσουν το προσδόκιμο της ζωής σου, σύμφωνα με έρευνα του 2018. Μία απλή εξέταση αίματος μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν θα πρέπει να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα της αγαπημένης βιταμίνης του ήλιου.

3.Να είσαι τυπική στα εμβόλιά σου.
Μπες πρώτη στη σειρά για το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο καθώς αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος να έχεις σε φόρμα το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν ανήκεις σε ευπαθείς ομάδες, άσχετα από το πόσο μπορεί να συναναστρέφεσαι με άλλα άτομα λόγω του κορονοϊού(για τον οποίο ελπίζουμε σύντομα να έχουμε εμβόλιο).

4.Γίνε αιμοδότης.
Οι άνθρωποι που δωρίζουν συχνά το αίμα τους με τις αιμοδοσίες ζουν περισσότερο σύμφωνα με έρευνα του 2015. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο υγιείς συνολικά, χωρίς οι επιστήμονες να μπορούν ακόμα να ανακαλύψουν τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Μάλλον ισχύει το γνωστό “Ό,τι δίνεις παίρνεις”!