Πώς θα καταλάβεις ότι το αντισηπτικό που αγόρασες είναι ασφαλές

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα καταλάβεις ότι το αντισηπτικό που αγόρασες είναι ασφαλές

Πρέπει να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό

Ανησυχείς για το αν αγόρασες ένα καλό αντισηπτικό; Ήρθε η ώρα να μάθεις αν το αντισηπτικό σου είναι ασφαλές και αποτελεσματικό με 3 απλούς τρόπους.

1.Έλεγξε αν περιέχει μεθανόλη.
Η μεθανόλη είναι τοξική και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και πονοκέφαλο όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα στο δέρμα. Η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Για αυτό, αν αντιληφθείς ότι το αντισηπτικό που αγόρασες περιέχει μεθανόλη, σταμάτησε αμέσως να το χρησιμοποιείς.

2.Διάβασε το ποσοστό αλκοόλης που περιέχει.
Τα αντισηπτικά που έχουν ως βάση την αλκοόλη μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των μικροβίων στα χέρια σου, αλλά δεν μπορούν να εξουδετερώσουν όλους τους τύπους των μικροβίων. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αγοράζεις αντισηπτικά με ποσοστό αλκοόλης μεταξύ 60% και 95%, για να είναι πιο αποτελεσματικά.

3.Πρόσεξε την ημερομηνία λήξης και αποθήκευσέ το σωστά.
Γνωρίζεις ότι τα περισσότερα αντισηπτικά που περιέχουν αλκοόλη έχουν και ημερομηνία λήξης; Θα πρέπει να κλείνεις καλά το μπουκάλι μετά από κάθε χρήση γιατί η αλκοόλη που περιέχει μπορεί να εξατμιστεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι και το αντισηπτικό θα χάσει την ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια, ιούς και μικρόβια. Επίσης, φρόντισε να αποθηκεύεις το αντισηπτικό μπουκαλάκι μακριά από θερμότητα, σε ένα δροσερό μέρος και μην το αφήνεις ποτέ στο αμάξι εκτεθειμένο στον ήλιο, καθώς μπορεί να πάρει φωτιά.