Πώς θα απομακρύνετε την πλάκα από τα δόντια;

Πώς θα απομακρύνετε την πλάκα από τα δόντια;

Μάθετε τι είναι η Bass Technique.

Η Bass Technique είναι μια τεχνική βουρτσίσματος που έχει ως στόχο την απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας ακόμα και μέσα από τα ούλα. Δίνει πολύ καλά αποτελέσματα αν χρησιμοποιείται σωστά.

  • Τοποθετείστε την κεφαλή της οδοντόβουρτσας δίπλα στα δόντια, έτσι ώστε η οδοντόβουρτσα να εφάπτεται στα ούλα και οι ίνες να σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών με το επίπεδο τους.
  • Κινείστε την οδοντόβουρτσα με κατεύθυνση από τα ούλα προς την κορυφή των δοντιών για ν' απομακρύνετε την πλάκα από την ουλοδοντική σχισμή.
  • Κάντε ελαφρές κυκλικές κινήσεις. Προσέξτε , η οριζόντια κίνηση να μην έχει πλάτος μεγαλύτερο από ένα δόντι. Αφού βουρτσίσετε ένα-ένα δόντι , τις εξωτερικές επιφάνειες των δοντιών σ' άνω και κάτω σιαγόνα, εφαρμόστε την ίδια τεχνική και για τις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών.
  • Για να καθαρίσετε ευκολότερα τις εσωτερικές επιφάνειες των εμπρός δοντιών, τοποθετήστε την κεφαλή της οδοντόβουρτσας κάθετα και κάνετε μικρές απαλές κινήσεις πάνω-κάτω με το μπροστινό τμήμα της κεφαλής της οδοντόβουρτσας. Βουρτσίστε τις μασητικές επιφάνειες των δοντιών κάνοντας οριζόντιες κινήσεις.
  • Μη ξεχνάτε να βουρτσίσετε τη γλώσσα σας, για να απομακρύνετε τα βακτήρια και να φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Να θυμάστε , ότι , ένα σωστό βούρτσισμα έχει διάρκεια περίπου 2 έως 3 λεπτά. Μετά το βούρτσισμα , συμπληρώστε τη στοματική σας υγιεινή με τη χρήση οδοντικού νήματος, για τον καλύτερο καθαρισμό των μεσοδοντίων διαστημάτων.