Χειμώνας με πανδημία: 4 tips για να «επιβιώσεις»

Χειμώνας με πανδημία: 4 tips για να «επιβιώσεις»

Έρχονται περίεργες μέρες αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!

Τα λέμε ακόμη μία φορά για να τα εμπεδώσουμε: Η πανδημία είναι εδώ, βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα, η κατάσταση είναι κρίσιμη και όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε ωριμότητα και συνέπεια. Το κακό στην προκειμένη, είναι ότι μπροστά μας δεν έχουμε καλοκαίρι, όπως σκεφτόμασταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά χειμώνα, όχι τόσο βαρύ –στην Ελλάδα είμαστε εξάλλου- αλλά σίγουρα δύσκολο. Αλήθεια δεν ξέρω πώς θα είναι ο χειμώνας με πανδημία, κανείς δεν ξέρει άλλωστε, αλλά θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποια tips ώστε η δύσκολη περίοδος που έρχεται, να μην είναι εντέλει τόσο δύσκολη.

Πρόσεξε την υγεία σου

Και ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Κάνε εξετάσεις, μην αμελείς τα φάρμακά σου σε περίπτωση που λαμβάνεις κάποια αγωγή και προφανώς απόφυγε κλειστούς χώρους με πολυκοσμία-αν και δεν ξέρω πλέον αν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο-. Τον τελευταίο καιρό συνειδητοποιήσαμε ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, ναι έπρεπε να ξεσπάσει πανδημία για να το αντιληφθούμε, οπότε καλό θα ήταν να γίνουμε ακόμα πιο υπεύθυνοι.

Βρες ένα πρόγραμμα γυμναστικής που σου αρέσει…

Και θα μπορείς να κάνεις και στο σπίτι. Έτσι θα είσαι καλυμμένη για παν ενδεχόμενο. Αφενός η γυμναστική θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου και αφετέρου θα βρεις ένα ωραίο και ενδιαφέρον χόμπι. Άσε που σε περίπτωση που έρθει και δεύτερο lockdown, είναι ένας τέλειος τρόπος για να περνάς την ώρα σου στο σπίτι. Εξάλλου, πλέον οι επιλογές εξόδου που έχεις είναι αρκετά περιορισμένες, οπότε γιατί να μην επικεντρωθείς στην υγεία και την ομορφιά του σώματός σου;

Κάνε reunion με συγκεκριμένα άτομα…

Τα οποία θα μπορείς να βλέπεις τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι λίγη προσωπική επαφή είναι πάντα αναγκαία, όσο βολικές κι αν είναι οι βιντεοκλήσεις. Κράτησε λοιπόν επαφή με συγκεκριμένα άτομα τα οποία εμπιστεύεσαι και διοργάνωσε μία φορά την εβδομάδα μία μικρή συγκέντρωση για λίγο κρασί και κους κους. Δε βγαίνει αλλιώς η ζωή.

Φτιάξε ένα γραφείο!

Αν κάτι μου έμαθε η πρώτη καραντίνα, είναι ότι η πλάτη μου είναι ευαίσθητη και σίγουρα δεν ανέχεται να δουλεύω στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Επειδή είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξαναδουλέψεις από το σπίτι, φρόντισε να προμηθευτείς ένα τραπέζι σε σωστό ύψος και μία καλή καρέκλα. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία, αλλά πίστεψέ με, είναι μία αγορά που αξίζει και δεν θα μετανιώσεις.