Πώς το σχήμα των τροφίμων βοηθά τα ανθρώπινα όργανα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς το σχήμα των τροφίμων βοηθά τα ανθρώπινα όργανα;

Το σχήμα των τροφών δείχνει ποιο ανθρώπινο όργανο ωφελεί

Τα τρόφιμα που υπάρχουν και χρησιμοποιούμε καθημερινά στα φαγητά μας έχουν κάποια οφέλη για τη υγεία μας. Άλλα βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, άλλα στην υγεία των ματιών, άλλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα κ.ο.κ. Πώς όμως το σχήμα τους βοηθά τα ανθρώπινα όργανα με τα οποία έχουν παρόμοιο σχήμα;

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, η Σίσσυ Καλλίνη από την ενεργειακή της γωνιά όπως την ονομάζει, μας έδωσε τα φώτα της και εξήγησε πως μπορεί να συμβεί αυτό. Το καρότο για παράδειγμα μόλις το κόψεις στο εσωτερικό του μοιάζει με την ίριδα του ματιού. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνες και περιέχει και β-καροτένιο που βοηθά ιδιαίτερα στη μείωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, δηλαδή στην καλή λειτουργία του ματιού.

Η ντομάτα από την άλλη μόλις την κόψεις στη μέση έχει θαλάμους με σποράκια όπως ακριβώς οι κοιλίες της καρδιάς μας. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο που βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Τα καρύδια είναι ακόμη μια τροφή που σου θυμίζει κάτι και αυτό δεν είναι άλλο από τον εγκέφαλο. Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 τα οποία έπειτα από χιλιάδες ιατρικές μελέτες έχει αποδειχθεί πως έχουν ευεργετικό ρόλο στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ματιών.

Το σέλινο ή σέλερι αν δεις τα κοτσάνια του που είναι μεγάλα και σκληρά μοιάζουν πολύ με τα οστά του ανθρώπου. Τα οστά μας περιέχουν 23% νάτριο και το ίδιο ισχύει και για το σέλινο. Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι τροφές που μοιάζουν με αρκετά όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Δες το βίντεο που ακολουθεί και μάθε τα υπόλοιπα.