Η καριέρα μου κι εγώ: «Dos» και «don’ts» στον δρόμο προς την κορυφή

Η καριέρα μου κι εγώ: «Dos» και «don’ts» στον δρόμο προς την κορυφή

Βουτώντας στα πολύ βαθιά νερά μιας νέας επαγγελματικής πορείας, βρίσκεσαι εν πολλοίς «στα χαμένα». Πολλές φορές αυτή η «άγνοια κινδύνου» σού βγαίνει σε καλό και μία παρακινδυνευμένη σου κίνηση ή συμπεριφορά αποδίδει τα μέγιστα και σου δίνει την ώθηση που χρειαζόσουν. Κάποιες άλλες, βέβαια, έχει αντίθετα αποτελέσματα κι εσύ νιώθεις πως ο χρόνος περνάει και σε αφήνει στην εκκίνηση, στο «σημείο μηδέν», να πασχίζεις να ξεκολλήσεις, να πασχίζεις να προχωρήσεις, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το στρες μεγαλώνει και τίποτα δε φαίνεται να βελτιώνεται.

Η αλήθεια είναι πως οι πιο έμπειρες από εμάς γνωρίζουμε καλά ότι ο δρόμος προς την κορυφή για μία γυναίκα είναι στρωμένος από «πρέπει» και «δεν πρέπει», από «dos» και «don’ts», καθώς… πάθαμε και μάθαμε. Είμαστε λοιπόν σε θέση να σε καθοδηγήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσεις καλύτερα τον άγνωστο επαγγελματικό δρόμο που θα σε οδηγήσει στην κορυφή!

Dο: Συστηματική Δουλειά

Τίποτα δε λειτουργεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα από τη συστηματική εργασία σου. «Μιλάει» εκ μέρους σου σε πολλές περιπτώσεις και είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να προχωρήσεις μπροστά στην καριέρα σου. Ακόμα κι αν νιώθεις, κάποιες φορές, πως ο κόπος σου δεν αναγνωρίζεται, μην υπαναχωρήσεις: Η δουλειά σου είναι ο καλύτερος εκπρόσωπός σου.

Don’t: Μην κομπάζεις για τα κατορθώματά σου

Φυσικά και να είσαι περήφανη για κάθε σου επίτευγμα, όμως αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να γυρνάς στα γραφεία των συναδέλφων και να περιγράφεις ξανά και ξανά πόσο καλά τα πήγες στο meeting και πόσα συγχαρητήρια σου έδωσε ο πελάτης. Είναι βέβαιο πως δε θα δημιουργήσεις συμπάθειες, δε θα προκαλέσεις θαυμασμό, αλλά αντίθετα θα έχεις ανθρώπους «απέναντι» - κι αυτό, όχι, δεν το θέλεις και δεν το χρειάζεσαι.

Do: Καθαρό μυαλό, η δύναμή σου

Η λήψη σωστών αποφάσεων, είτε μικρών είτε μεγάλων, από ένα διαυγές μυαλό απαλλαγμένο από το στρες, είναι το πραγματικό σου «όπλο», αυτό που θα σε οδηγήσει στην κορυφή. Το BrainUP StressDOWN είναι το συμπλήρωμα διατροφής που θα υποστηρίξει τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου σου, καταπολεμώντας παράλληλα τον νούμερο 1 παράγοντα που τη διαταράσσει – το άγχος. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου και το στρες αποδυναμώνουν τη γνωστική σου λειτουργία και ότι, αντίστροφα, η αδυναμία μνήμης και συγκέντρωσης προκαλούν ακόμα πιο έντονο στρες.

Τα βασικά θρεπτικά συστατικά που περιέχει το BrainUP StressDOWN θα αυξήσουν μεν τη συγκέντρωση και την ικανότητα σκέψης σου, θα «ξεμπλοκάρουν» δε το μυαλό σου, βοηθώντας το να διαχειριστεί τις στρεσογόνες καταστάσεις και να επιλύσει προβλήματα που υπό πίεση φαντάζουν άλυτα!

kariera 7

Don’t: Μην ανοίγεσαι σε όλους από την πρώτη στιγμή

Δε χρειάζεται να είσαι κρυψίνους, αλλά δε χρειάζεται και όλοι να γνωρίζουν από την πρώτη ημέρα τα προσωπικά σου. Οι συνάδελφοι δεν είναι απαραίτητα και φίλοι σου και πρέπει να γνωρίζεις ότι ισχύει αυτό που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες: «Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου».

Do: Βοηθάς όπου μπορείς

Είσαι εκεί για όποιον σε χρειάζεται, όχι όμως για όποιον θέλει να σε εκμεταλλευτεί. Υπάρχει ένα όριο κι αν δεν το γνωρίζεις, τότε πολύ γρήγορα θα το μάθεις. Εντούτοις, μπορείς να βοηθήσεις τον συνάδελφο που πνίγεται, που «μπλόκαρε» και δεν μπορεί να σκεφτεί σωστά, που για οποιονδήποτε λόγο, χρειάζεται βοήθεια.

kariera 6

Don’t: Μην επιτρέπεις να σε μειώνουν

Μπορεί ο περίεργος συνάδελφος να είναι... αθυρόστομος και όλοι να ανέχονται τις προσβολές του, όμως αυτό δε σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένη να τον ακούς σιωπηλή να σε μειώνει – ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα αξιοπρέπειας, προσωπικής ή επαγγελματικής. Ευγενικά και σταθερά, μπορείς να τον βάζεις στη θέση του κάθε φορά, μέχρι να το πάρει απόφαση. Κι αν αυτός δεν το καταλάβει ποτέ, τότε θα έχεις ξεκαθαρίσει το ποια είσαι σε όλους τους υπόλοιπους αξιοσέβαστους όπως κι εσύ, συναδέλφους.

Do: Ανάλαβε ευθύνες, ανάλαβε προκλήσεις

Το ρίσκο είναι «μέσα στο παιχνίδι» και κάθε γυναίκα που θέλει να φτάσει στην κορυφή, κατά καιρούς, λαμβάνει ριψοκίνδυνες ή παράτολμες αποφάσεις. Αρκεί, όπως είπαμε προηγουμένως, αυτές να λαμβάνονται με καθαρό μυαλό και χωρίς στρες – αλλά γι’ αυτό υπάρχει το BrainUP StressDOWN, σωστά;

Don’t: Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Είναι αρμοδιότητα του προϊσταμένου να κρίνει ποιος είναι αποδοτικός, ποιος είναι συνεργάσιμος και ποιος δεν ταιριάζει με το περιβάλλον της επιχείρησης. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποδίδεις όσο καλύτερα μπορείς, κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν έχει νόημα να πιστεύεις ότι εφόσον είσαι «πιο καλή» από τους υπόλοιπους μπορείς να επαναπαύεσαι – το μόνο που θα χάσεις είναι την ορμή σου προς την κορυφή.

Μια γυναίκα χτίζει την καριέρα της τόσο με τα «ναι», όσο και με τα «όχι» που λέει. Η απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί καθαρά, να σκεφτεί ψύχραιμα και χωρίς στρες, πριν λάβει κάθε της απόφαση. Γι’ αυτό και το BrainUP StressDOWN, που σε βοηθά να διατηρείς τη συγκέντρωση και την κρίση σου καθαρή και διαυγή, τον εγκέφαλό σου λειτουργικό και υγιή, είναι αυτό που χρειάζεσαι ως συμπλήρωμα στη διατροφή σου. Για να είσαι ισχυρή, για να μην χάνεις ποτέ τον δρόμο προς την κορυφή!