Πώς η εσωτερική σου δύναμη θα σε κρατήσει ζεν στις προκλήσεις της καριέρας σου

Πώς η εσωτερική σου δύναμη θα σε κρατήσει ζεν στις προκλήσεις της καριέρας σου

Οι «μεγάλες κρίσεις» στο γραφείο μπορεί να μην είναι… καθημερινό φαινόμενο, είναι όμως πολύ συχνές – υποθέτω όπως στους περισσότερους εργασιακούς χώρους που τρέχουν προθεσμίες, κόσμος πηγαινοέρχεται, αποφάσεις λαμβάνονται συνεχώς και τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία. Θυμάμαι σαν τώρα μία πρόσφατη τέτοιου είδους ένταση, και σημασία δεν έχει η αφορμή που την πυροδότησε, η προθεσμία που έπρεπε να προλάβουμε ή η παράβλεψη που έπρεπε να διορθωθεί σε χρόνο «dt», σημασία όμως έχει το πώς ένιωσα: Ο εγκέφαλός μου άρχισε να μουδιάζει, δεν μπορούσα να σκεφτώ τι έπρεπε να κάνω, η ώρα περνούσε και αντί να ηρεμώ, ένιωθα το στρες να με κατακλύζει. Αν μη τι άλλο, δυσάρεστη εμπειρία…

Ευτυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό διευθετήθηκε χωρίς δραματικές συνέπειες για εμένα, παρότι δε βοήθησα σχεδόν καθόλου στην επίλυση του προβλήματος, αφού δεν μπορούσα να λειτουργήσω λόγω του άγχους μου. Τότε λοιπόν κατάλαβα πως χρειάζεται να αναμετρηθώ με τον εαυτό μου: Πέρα από τον ψυχολογικό παράγοντα, έκανα άραγε ό,τι χρειαζόταν για να είναι ο εγκέφαλός μου, το μεγαλύτερό μου «όπλο» για την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία που ονειρευόμουν, λειτουργικός και αποδοτικός; Και αν όχι, τι θα μπορούσα να έχω κάνει για να το εξασφαλίσω;

Εξετάζοντας τα πράγματα από μια πιο γενική σκοπιά, μπόρεσα να αντιληφθώ ότι με τον τρόπο που φροντίζω τον οργανισμό μου, με τη σωστή διατροφή και την άσκηση, αντίστοιχα θα έπρεπε να φροντίσω την υγεία του εγκεφάλου μου. Σκοπός μου δεν ήταν μόνο να μπορέσω να αντιδράσω σωστά στην επόμενη κρίση στο γραφείο, αλλά να νιώθω σίγουρη πως κάθε μου σκέψη, κάθε απόφαση, είτε προσωπική, είτε επαγγελματική, μικρότερη ή μεγαλύτερη, λαμβάνεται υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η «μεγάλη κρίση» άλλωστε, έρχεται πιο σπάνια από ότι οι καθημερινές απαιτήσεις της καριέρας μου, τα ζητήματα δηλαδή που προκύπτουν συνεχώς και που απαιτούν συγκέντρωση, διαύγεια και αντίληψη για την επίλυσή τους – κι αυτό είναι το σημαντικό, να μπορώ να διατηρώ την ηρεμία μου και να εξελίσσω βήμα – βήμα την καριέρα μου.

123

Φωσφολιπίδια, το στήριγμα του εγκεφάλου

Η έρευνά μου αποκάλυψε πως τα φωσφολιπίδια είναι το «κλειδί» για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, διότι συγκροτούν τις μεμβράνες των κυττάρων, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν μόνο τις θρεπτικές ουσίες μέσα στα κύτταρα, ενώ αφήνουν τις επιβλαβείς έξω από αυτά. Και όσο πιο ισχυρά τα εγκεφαλικά κύτταρα, τόσο πιο δυνατή η μνήμη και η συγκέντρωση. Τα πιο σημαντικά φωσφολιπίδια ονομάζονται Φωσφατιδυλοσερίνη (Phosphatidylserine-PS), Φωσφατιδικό Οξύ (Phosphatidic acid-ΡΑ) και Φωσφατιδυλοχολίνη (Phosphatidylcholine-PC), και μπορεί το καθένα από αυτά να έχει τη δική του σημαντική λειτουργία, αλλά όταν «συνεργάζονται», το αποτέλεσμα επηρεάζει θετικά και τη γνωστική λειτουργία, αλλά και τη ρύθμιση του στρες.

Ένα συμπλήρωμα διατροφής με αυτές τις ιδιότητες είναι ό,τι χρειάζομαι για να βοηθήσω τον εγκέφαλό μου να λειτουργήσει σωστά και να απαλλαγώ βαθμιαία από το στρες. Το BrainUP StressDOWN έχει ελεγχθεί κλινικά για τη συνεργιστική δράση των φωσφολιπιδίων υψηλής ποιότητας και φυτικής προέλευσης που περιέχει, τόσο στη γνωστική λειτουργία, όσο και στην απόκριση στο χρόνιο και περιστασιακό άγχος.

eswt dunami 3

Το μεγάλο ζητούμενο λοιπόν, η καλή λειτουργία του εγκεφάλου, που επιτυγχάνεται με την ελαχιστοποίηση του στρες, μπορεί να προσεγγιστεί όλο και αποτελεσματικότερα με το BrainUP StressDOWN. Ένα έως τρία καψάκια την ημέρα, αναλόγως την περίσταση και τη συγκυρία, με βοηθούν να συγκρατώ το άγχος μου σε παραγωγικά επίπεδα, ώστε να ελέγχω την εσωτερική μου δύναμη και να τη διοχετεύω στη σωστή κατεύθυνση. Κάθε πρόκληση στην καριέρα μου πλέον είναι «ευπρόσδεκτη», διότι γνωρίζω πως μπορώ να την αντιμετωπίσω όσο καλύτερα μπορώ, χωρίς να με σαμποτάρει ο ίδιος μου ο εαυτός, χωρίς να νιώθω το μυαλό μου να γίνεται ένα μπερδεμένο κουβάρι, χωρίς να αισθάνομαι πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω την πραγματικότητα από τις σκέψεις μου.

Διότι το BrainUP StressDOWN με βοηθά να έχω δυνατότερη μνήμη, να μπορώ να μαθαίνω καινούρια πράγματα ευκολότερα, να σκέφτομαι όλο και καλύτερα, να συγκεντρώνομαι κι έτσι να εργάζομαι πιο αποδοτικά προς την επίλυση κάθε ζητήματος. Το άγχος που αισθάνομαι μειώνεται όλο και περισσότερο, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: Είμαι πεπεισμένη πλέον, πως μπορώ να αντιδράσω με τον πιο κατάλληλο τρόπο σε ό,τι κι αν μου προκύψει.



Από εκείνη τη «μεγάλη κρίση» του γραφείου που ήταν για μένα το «καμπανάκι» για να φροντίσω τον εαυτό μου, η επαγγελματική μου εξέλιξη τους τελευταίους δυο μήνες ήταν θεαματικά ανοδική. Σχεδόν καθημερινά πλέον, καλούμαι να λάβω αποφάσεις που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό πάρα πολλούς και σημαντικούς παράγοντες. Κι όμως, σκέφτομαι χωρίς στρες, αποφασίζω χωρίς δισταγμούς, ακούω την εσωτερική μου δύναμη, τη δύναμη στην οποία έδωσε «φωνή» το BrainUP StressDOWN!