Φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου: Οι τροφές που πυροδοτούν τα συμπτώματα (έρευνα)

Φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου: Οι τροφές που πυροδοτούν τα συμπτώματα (έρευνα)

Στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου ανήκουν η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Στα πιο κοινά συμπτώματα των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου περιλαμβάνονται η εμμένουσα διάρροια, το κοιλιακό άλγος, το αίμα στα ούρα ή τα κόπρανα, η απώλεια βάρους και η κόπωση.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Georgia, ανέλυσαν στοιχεία από την Εθνική Μελέτη Υγείας της Αμερικής (2015) για να προσδιορίσουν τις τροφές και τη συχνότητα κατανάλωσής τους από ενήλικες με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Η έρευνα αξιολόγησε 26 τρόφιμα, με τα ευρήματα να αποκαλύπτουν ότι τα τρόφιμα που συνήθως χαρακτηρίζονται ως «πρόχειρα» σχετίζονταν με τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr