5 τρόποι για να τρως πιο εύκολα περισσότερα λαχανικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 τρόποι για να τρως πιο εύκολα περισσότερα λαχανικά

Ειδικά αν δεν είσαι fan τους

Τα λαχανικά ξέρουμε όλοι πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα που πρέπει πάντα να υπάρχει σε κάθε γεύμα της ημέρας σου. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν βοηθούν και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου και όχι μόνο. Ανάλογα με την κατηγορία και το λαχανικό αυτά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου κ.ο.κ.

Ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τα λαχανικά τόσο γευστικά, και ίσως στην ιδέα του να τα φας και μόνο ανατριχιάζεις, όμως θα πρέπει να σκεφτείς όλα τα οφέλη που σου προσφέρουν. Και αν δεν μπορείς να τα φας γιατί σου προκαλούν αναγούλα ή οτιδήποτε άλλο, έχουμε κάποιους τρόπους για να σε βοηθήσουμε να βάλεις τα λαχανικά στη διατροφή σου, και γιατί όχι να τρως και περισσότερα.

#1. Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου

Κάνε εικόνα: τα λαχανικά ψιλοκομμένα και έτοιμα για φαγητό, μπροστά και στο κέντρο του ψυγείου σου. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα θα φτάσεις τα λαχανικά όταν είναι ήδη έτοιμα κομμένα για μαγείρεμα. Μπορεί πολλές φορές η σκέψη του να πλύνεις να καθαρίσεις και να κόψεις τα λαχανικά σου να σε κουράζει και γι΄ αυτό να μην τα προτιμάς. Σκέψου όμως πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα εάν τα είχες έτοιμα από πριν. Μπορείς επίσης να τα έχεις έτοιμα σε dip σως ή σε smoothies ή χούμους λαχανικών κ.ο.κ. Και πιο ευκολα στη χρήση και λιγότερο θα καταλαβαίνεις τη γεύση τους, όταν τα τρως μαζί με κάτι άλλο.

#2. Φάε τα λαχανικά σου σε σαλάτες

Μια σαλάτα μπορείς να τη φας ακόμη και για πρωινό γεύμα. Τα θρεπτικά συστατικά που θα σου δώσει και τα ιχνοστοιχεία, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να πάρεις ενέργεια και να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Σαλάτα και για μεσημεριανό, σαλάτα και για βραδινό. Όσο πιο μικρά κομμένα τα λαχανικά, τόσο πιο εύκολα θα τα τρως.

#3. Λαχανικά αντί για ρύζι

Έχεις μαγειρέψει ψάρι ή κρέας και δεν ξέρεις με τι να το συνοδέψεις; Μη βράσεις ρύζι, αλλά κάνε ρύζι τα λαχανικά σου. Τι εννοούμε; Βάλε τα λαχανικά σου στο μπλέντερ (κουνουπίδι, μπρόκολο γλυκοπατάτα κλπ) και άλεσε τα. Αντικατέστησε το ρύζι με αυτά. Πολύ καλύτερη επιλογή.

#4. Τρίψε τα λαχανικά

Ναι ο τρίφτης δεν κάνει μόνο για να τρίψεις το τυρί. Μπορείς να τρίψεις και τα λαχανικά σου (καρότα, λάχανο, κουνουπίδι κλπ) και να τα φας με αυτόν τον τρόπο. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το θέλεις.

#5. Κάνε τα λαχανικά σου σπούπα

Τώρα που το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, κι έχει ήδη ξεκινήσει να έχει αυτό το κρύο που σου επιτρέπει να φορέσεις ζακέτα και να βγεις φτιάξε σούπες στο σπίτι. Και τι καλύτερο και πιο θρεπτικό από σούπες λαχανικών;