Φτιάξε αυτά τα δύο smoothies για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε αυτά τα δύο smoothies για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου

Το πρωινό σου μόλις έγινε πιο νόστιμο και υγιεινό

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, πολλοί είναι εκείνοι –ενίοτε κι εμείς- που φεύγουν από το σπίτι τους για δουλειά χωρίς να φάνε. Η κυριότερη αιτία είναι το γεγονός πως δεν προλαβαίνουν. Μπορείς όμως να κάνεις ένα γρήγορο πρωινό και να το πάρεις μαζί σου, προκειμένου να μη χάσεις χρόνο στο σπίτι και καθυστερήσεις.

Και δεν εννοούμε να φτιάξεις έναν καφέ, να πάρεις ένα κουλούρι και να φύγεις. Τα smoothies είναι πάντα μια καλή λύση για πρωινό, και μπορείς να βάλεις μέσα τα υλικά που θέλεις. Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει και εκτός από τον covid 19 έρχεται ξανά και η γρίπη, καλό είναι να προσέχεις τον εαυτό σου και το σώμα σου, τρώγοντας σωστά και ενισχύοντας τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σου με φρούτα και λαχανικά.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ιδέες και να σου προτείνουμε δύο smoothie που εκτός από γευστικά θα ενισχύσουν και το ανοσοποιητικό σου. Παρακάτω σου έχουμε τα υλικά που θα χρειαστείς για κάθε ένα, και πάμε στοίχημα θα σου αρέσουν πολύ.

Smoothie #1

1 scoop σκόνη πρωτεΐνης με βανίλια
¼ αβοκάντο
1-2 κ.σ σπόρους chia
χυμό από ένα λεμόνι
μια χούφτα σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 μικρό αγγουράκι
¼ φλιτζανιού φρέσκα φύλλα μέντας
2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Τοποθέτησε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακάτεψέ τα. Εάν χρησιμοποιείς κατεψυγμένο σπανάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσεις πάγο. Εάν χρησιμοποιείς φρέσκο σπανάκι, μπορείς να προσθέσεις μια μικρή χούφτα πάγου για να κρυώσεις το smoothie σου.

Tip: Τα έλαια στα φύλλα μέντας θα σε βοηθήσουν να ενυδατωθείς φυσικά. Μπορείς επίσης να βράσεις λίγο τσάι μέντας και να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και, στη συνέχεια, να το χρησιμοποιήσεις στο smoothie αντί για γάλα.

Smoothie #2

1 scoop πρωτεΐνη βανίλια
1 κ.σ βούτυρο αμυγδάλου
2 κ.σ λιναρόσπορο
μια χούφτα kale
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Ο τρόπος γνωστός. Απλά βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις.