Αυτές τις βιταμίνες χρειάζεσαι τον Νοέμβριο

Πατούλια Κατερίνα
Αυτές τις βιταμίνες χρειάζεσαι τον Νοέμβριο

Όλες οι βιταμίνες που θες

Νοέμβριος, ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου με τις ιώσεις να καιροφυλακτούν, όπως και τον covid19. Θωράκησε τον οργανισμό σου με τις κατάλληλες βιταμίνες.

Βιταμίνη D3

Η βιταμίνη D3 είναι κριτικής σημασίας για να διατηρήσεις σε φόρμα το ανοσοποιητικό σου σύστημα στη διάρκεια της εποχής των ιώσεων. Το σώμα σου την χρειάζεται για να ρυθμίζει τα επίπεδα την ενέργειας, για να διατηρεί την καρδιά υγιή και για να αναπτύξει πιο γερά οστά. Σε αντίθεση με τις άλλες βιταμίνες, η βιταμίνη D παράγεται στο σώμα όταν εκτίθεται σε αρκετό φως από τον ήλιο, για αυτό και η ανεπάρκεια σε αυτήν είναι πολύ συχνή κατά τους χειμερινούς μήνες. Έρευνες δείχνουν ότι η καλύτερη μορφή για να λάβεις είναι η D3, επειδή είναι η πιο κοντινή στη φυσική μορφή της βιταμίνης D που φτιάχνει το σώμα σου από το φως του ήλιου.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Αν έχεις παγωμένα χέρια και πόδια ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει λίγο, τότε ένα συμπλήρωμα Ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να σε βοηθήσει. Επειδή τα χέρια και τα πόδια βρίσκονται πιο μακριά από την καρδιά, είναι το τελευταίο σημείο που φτάνει το αίμα. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, τα συμπληρώματα Ω-3 λιπαρών οξέων μπορούν να προσφέρουν μία ώθηση στην κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσουν να ζεσταθούν τα χέρια και τα πόδια σου.

Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και υποστηρίζει την υγιή κινητικότητα των αρθρώσεων και την οστική πυκνότητα. Επίσης, βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων της ενέργειάς σου, που μπορεί να παρατηρείς ότι αρχίζει να πέφτει καθώς μειώνεται το φως του ήλιου που λαμβάνεις. Το ιχθυέλαιο μπορεί να κρατήσει σε ισορροπία και το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σου και ενισχύει την σεξουαλική και την ορμονική σου υγεία.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι σημαντικά για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Και ένα υγιές πεπτικό σημαίνει ότι θα έχεις και πολλά υγιή βακτήρια για να συνθέσουν βιταμίνες, να εξοντώσουν τις τοξίνες και να βοηθήσουν στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από την πέψη. Και έτσι καταλαβαίνεις πως ένα υγιές πεπτικό σύστημα σημαίνει και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.