Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά μία μάσκα που είχες ήδη φορέσει;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά μία μάσκα που είχες ήδη φορέσει;

Μια απορία που ουκ ολίγες φορές σου έχει δημιουργηθεί

Συνήθως όταν φεύγαμε από το σπίτι ο έλεγχος που κάναμε ήταν αν έχουμε κινητό, κλειδιά και πορτοφόλι. Τώρα κάθε φορά που φεύγουμε τσεκάρουμε αν έχουμε πάρει μαζί τη μάσκα μας, μιας και δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι χωρίς αυτή. Εδώ και περίπου έναν μήνα η χρήση της μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους και έτσι έπρεπε να αποδεχτούμε ακόμη μια αλλαγή στη ζωή μας.

Τώρα που είμαστε ξανά σε καραντίνα έχουμε ελαττώσει τη χρήση της, αφού έξω από το σπίτι βγαίνουμε μόνο αν χρειαστεί να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή σε φαρμακείο, ωστόσο μια απορία που μας είχε δημιουργηθεί και ακόμη τη σκεφτόμαστε είναι εξής: μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα να την αποθηκεύσεις στην τσάντα σου και μετά να τη χρησιμοποιήσεις ξανά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, εάν το κάνεις προσεκτικά τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρέπει πρώτα να απολυμάνεις τα χέρια σου, να αφαιρέσεις τη μάσκα αγγίζοντας μόνο τα κορδονάκια ή τα λάστιχα και να την αποθηκεύσεις σε ένα σακουλάκι που σφραγίζει. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ξανά μετά αφού απολυμάνεις τα χέρια σου εκ νέου και φυσικά χωρίς να αγγίζεις το κομμάτι του προσώπου (προφανώς και αναφερόμαστε στις υφασμάτινες μάσκες και όχι σε αυτές που είναι μία χρήσης). Όσο περισσότερες φορές χρησιμοποιείς τη μάσκα σου χωρίς να τη πλένεις ή να την αλλάζεις, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος.