Αυτή είναι η αιτία για τις πιθανές αλλαγές στην περίοδό σου τον χειμώνα

Αυτή είναι η αιτία για τις πιθανές αλλαγές στην περίοδό σου τον χειμώνα

Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο.

Καθεμία από εμάς βιώνει τελείως διαφορετικά την έμμηνο ρύση κάθε μήνα αφού η διάρκεια, η ροή και ο πόνος έχουν μεγάλη απόκλιση από γυναίκα σε γυναίκα. Ο κρύος, χειμωνιάτικος καιρός επηρεάζει άμεσα τη διάθεσή μας και όπως αποδεικνύεται τελευταία μπορεί να αλλάξει ακόμη και την περίοδό μας.

Νέες έρευνες καταλήγουν στο ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι η αιτία για τις αλλαγές στην ωορρηξία και τα συμπτώματα PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο) που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες. Εάν έχεις παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα η περίοδός σου διαφέρει αισθητά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσηχίας. Οι ειδικοί αναφέρουν πως μια αλλαγή στη διατροφή, την άσκηση, τις δραστηριότητες και τα επίπεδα άγχους σου θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από τις αλλαγές στον κύκλο σου. Με άλλα λόγια, ο κρύος καιρός και οι εμμηνορροϊκές αλλαγές μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα, αλλά πιθανόν να σχετίζονται, παρά να είναι αίτιο- αποτέλεσμα.

Τη χειμερινή περίοδο λόγω έλλειψης του ήλιου έχουμε όλες χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D και λιγότερο ενεργό τρόπο ζωής με αποτέλεσμα ο κύκλος μας να επηρεάζεται άμεσα. Επιπλέον τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να μεταβάλουν τον αριθμό της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, τα οποία έχουν αντίκτυπο στη διαθέσή μας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση και η έκθεση στον ήλιο για μερικά λεπτά μπορούν να καταπολεμήσουν όλες τις δυσάρεστες αλλαγές της περιόδου μας.

Δες επίσης: Κορονοϊός: Πόσο ασφαλής είναι η χρήση μάσκας κατά την άσκηση;