Βρήκαμε πώς θα μείνεις ασφαλής όσο ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ

Βρήκαμε πώς θα μείνεις ασφαλής όσο ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ

Μπορείς να κάνεις τις εορταστικές αγορές σου εύκολα και covid free.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του έτους έχει ήδη ξεκινήσει και ναι, οι διακοπές φέτος είναι πολύ διαφορετικές συγκριτικά με κάθε άλλη χρονιά. Είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε τα πρώτα μας (και ελπίζουμε τελευταία) Χριστούγεννα εν μέσω covid-19 και έχουμε αρχίσει ήδη να κάνουμε τις απαραίτητες γιορτινές αγορές. Μένουμε λοιπόν σπίτι και τηρούμε τα μέτρα ώστε το 2021 να μας βρει υγιής.

Αυτές τις ημέρες οι επισκέψεις μας στο σούπερ μάρκετ είναι ολοένα και πιο τακτικές αφού κάνουμε τα ψώνια για τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να βρούμε και να συγκεντρώσουμε όλα τα χρήσιμα tips για να ψωνίσεις με ασφάλεια αυτές τις γιορτές χωρίς να νοσήσεις.

Δες επίσης: Αύξηση μυϊκής μάζας: 5 παράγοντες που την μπλοκάρουν (βίντεο)

1) Απόφυγε τον συνωστισμό

Προτίμησε να ψωνίζεις τις πρώτες πρωινές ώρες που δεν υπάρχει σίγουρα συνωστισμός. Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά και να επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ στο άνοιγμα ή λίγο πριν το κλείσιμό τους.

2) Μην αγγίζεις τα προϊόντα

Αν και ο κύριος τρόπος μετάδωσης του κορονοϊού είναι μέσω επαφής από άτομο σε άτομο, υπάρχει πάντα κάποια πιθανότητα να κολλήσεις απλά αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια. Απόφυγε λοιπόν να ακουμπάς τα διάφορα προϊόντα εκτός αν πρόκειται να τα αγοράσεις. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση γαντιών και φυσικά αντισηπτικού μετά την επίσκεψή σου στο σούπερ μάρκετ.

3) Τήρησε ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας

Προσπάθησε να κρατάς απόσταση από τους υπόλοιπους καταναλωτές ή το προσωπικό. Μην κυκλοφορείς πουθενά χωρίς τη μάσκα προστασίας σου και κράτησε minimum απόσταση 2 μέτρων.

4) Πες ναι στο online shopping

Πλέον πολλά σούπερ μάρκετ δέχονται τηλεφωνικές παραγγελίες ή οnline και αργότερα κάνουν delivery στην πόρτα σου. Είναι ένας πολύ βολικός τρόπος να πραγματοποιήσεις τις αγορές σου με πλήρη ασφάλεια.