Εγκεφαλικό: Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο (εικόνες)

Εγκεφαλικό: Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο (εικόνες)

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι αποτέλεσμα της διακοπής παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για εγκεφαλικό είναι όσοι έχουν ιστορικό, οι ηλικιωμένοι, οι διαβητικοί, οι υπέρβαροι, άτομα με αυξημένη χοληστερόλη και οι παχύσαρκοι.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο, ανάλογα με τη βαρύτητά του, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως παράλυση, απώλεια μνήμης, διακοπή ομιλίας κλπ.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr