Φλεβική ανεπάρκεια: Ρώτα τον ειδικό για όσα θέλεις να μάθεις!

Φλεβική ανεπάρκεια:  Ρώτα τον ειδικό για όσα θέλεις να μάθεις!

Σίγουρα την έχεις ακούσει ως πάθηση, ενώ αν είσαι υποχρεωμένη να περνάς πολλές ώρες μέσα στην ημέρα σου όρθια, ακόμα περισσότερο, φορώντας ψηλά τακούνια, τότε είναι βέβαιο πως γνωρίζεις ήδη αρκετά: Η φλεβική ανεπάρκεια , συχνά αποκαλούμενη και «φλεβίτιδα», είναι η μόνιμη διόγκωση (φούσκωμα) των φλεβών των κάτω άκρων και αποτελεί μία ιδιαίτερα συχνή πάθηση. Εκτιμάται μάλιστα, ότι αφορά και επηρεάζει τουλάχιστον 7 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως, άντρες και γυναίκες.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι, ανάλογα με την βαρύτητα της φλεβικής ανεπάρκειας, μπορεί να εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως:

  • Πόνος (κουρασμένα ή βαριά πόδια),
  • Πρήξιμο και μυϊκές κράμπες στα πόδια,
  • Κνησμό (φαγούρα),
  • Ανήσυχα πόδια ιδιαίτερα το βράδυ κατά την κατάκλιση
  • Εμφάνιση δερματοπάθειας, φλεβικών ελκών και θρομβώσεων, ιδιαίτερα στις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Στην περίπτωση που αναγνωρίζεις ένα ή περισσότερα συμπτώματα που σε αφορούν, που τα «διαβάζεις» στον εαυτό σου στο τέλος μιας συνηθισμένης ημέρας της καθημερινότητάς σου, τότε πιθανώς ήρθε η ώρα να εξετάσεις το ζήτημα λίγο πιο προσεκτικά.

Εάν πάσχεις από φλεβική ανεπάρκεια ή θέλεις να ενημερωθείς γι’ αυτή και να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες, ο έγκριτος αγγειοχειρουργός κ. Αντώνης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας, απαντά σε όλες σου τις απορίες και τα ερωτήματα που θα υποβάλλεις, όσον αφορά στη Χρόνια Φλεβική Νόσο.

fleves

Μπορείς να ρωτήσεις ό,τι σε απασχολεί αναφορικά με τη υγεία των φλεβών σου, καθώς και οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τη Χρόνια Φλεβική Νόσο, ώστε καμία σου απορία να μην μείνει «στον αέρα», να γνωρίζεις πού βρίσκεσαι και εάν είναι η ώρα να αναζητήσεις πιο συγκεκριμένη βοήθεια.

O αγγειοχειρουργός Αντώνης Παπαγεωργίου θα εξετάσει όλες τις ερωτήσεις που θα στείλεις έως 21η Φεβρουαρίου και θα απαντήσει αναλυτικά με ένα video που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.daflon.gr, στο Facebook (daflon.gr ) και στο κανάλι στο YouTube (daflon.gr).

Κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook (daflon.gr), ώστε να ειδοποιηθείς άμεσα για την ανάρτηση του video με όλες τις απαντήσεις στις απορίες και τα ερωτήματά σου σχετικά με τη φλεβική ανεπάρκεια.

Μείνε συντονισμένη!

#daflon #asktheexpert