Γιατί όλοι μιλούν για την προστατευτική μάσκα KF94; Πόσο ασφαλής είναι;

Γιατί όλοι μιλούν για την προστατευτική μάσκα KF94; Πόσο ασφαλής είναι;

Τι ακριβώς συμβαίνει με την προστατευτική μάσκα KF94;

Στο κυνήγι της πιο αποτελεσματικής μάσκας προστασίας, ειδικά τώρα που οι μεταλλάξεις του covid-19 θεριεύουν, στις ΗΠΑ η μάσκα N95 είναι βασιλιάς.

Έλα όμως που τη μάσκα αυτή προηγούνται να έχουν όσοι δουλεύουν στο σύστημα υγείας, οπότε πολλοί στράφηκαν στη μάσκα ΚΝ95, την κινέζικη εναλλακτική.

Και κάπου εκεί στο προσκήνιο ήρθε η κορεάτικη εκδοχή της Ν95, η KF 94. Υπάρχει ένας μηχανικός από τη Minnesota, ο Aaron Collins, ο οποίος δοκιμάζει στο Youtube την αποτελεσματικότητα των μασκών και δίνει πληροφορίες για αυτές.
Αυτό που εξήγησε ο Youtube star, είναι πως οι προδιαγραφές παρασκευής των μασκών στη Νότιο Κορέα είναι τόσο αυστηρές που η Κυβέρνηση εκεί δεν δίνει την πιστοποίηση για να μπουν πάνω τα αρχικά ΚF94 αν δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Το ΚF υποδηλώνει πως μιλάμε για κορεάτικο φίλτρο και το 94 υποδηλώνει την αποτελεσματικότητα του φίλτρου που φτάνει να φιλτράρει το 94% των μικροοργανισμών.

Όπως και με τις Ν95, οι KF94 έχουν ένα έλασμα για να στέκονται σωστά πάνω από τη μύτη, έτσι ώστε να φιλτράρεται σωστά ο άερας και να μην μπαίνει από άλλα σημεία.

Οι μάσκες αυτές φοριούνται από τον γενικό πληθυσμό της Κορέας εδώ και χρόνια, για να προστατεύεται ο κόσμος από τη μόλυνση και τη σκόνη και πλέον και από τον covid19.

Αυτό το 1% στο φιλτράρισμα του αέρα ανάμεσα στο 95 και το 94, δεν φαίνεται να κάνει μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα της μάσκας.

Το σχήμα βέβαια ανάμεσα στις μάσκες διαφέρει, με την Ν95 να έχει σχήμα βάρκας ενώ η KF94
έχει τέτοιο σχήμα που να ταιριάζει σε περισσότερους τύπους προσώπου.

Χρειάζεσαι τέτοια μάσκα; Δες τι λένε οι ειδικοί στη γκάλερι.DPG Network