Έχεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα; Τότε ίσως να έχεις μολυνθεί από Κορονοϊό

Έχεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα; Τότε ίσως να έχεις μολυνθεί από Κορονοϊό

Όλες οι ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Οι νέες μεταλλάξεις του Κορονoϊού συνεχίζουν να απειλούν όλο τον κόσμο και μας αναγκάζουν να παραμένουμε άκρως επιφυλακτικές. Σε διάστημα ενός έτους, έχουμε μάθει όλα τα νεότερα συμπτώματα, τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να παρουσιαστεί η ασθένεια αλλά και τις πιθανότητητες μετάδοσης.

Ωστόσο, αυτό που οι μελέτες έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει είναι ότι υπάρχει ένας κοινός σύνδεσμος ή μια σειρά με την οποία τα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται σε περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό. Η ταυτοποίηση και η σειρά των συμπτωμάτων που αναφέρονται παρακάτω μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να διαχωρίσεις τον Κορονοϊό από την κοινή γρίπη και αναπνευστικές λοιμώξεις. Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, τα συμπτώματα του covid-19 είναι πιθανό να αρχίσουν να εμφανίζονται με αυτή τη σειρά:

-Πυρετός

- Βήχας

- Απώλεια γεύσης και όσφρησης

- Πονόλαιμος

- Πονοκέφαλος και μυικοί πόνοι

- Διάρροια

Ενώ τα συμπτώματα του ιού συνηθίζουν να εμφανίζονται με αυτή τη σειρά στους περισσότερους ανθρώπους, θυμήσου ότι δεν είναι τα μόνα συμπτώματα που απαιτούν να κάνεις το τεστ για covid-19. Πολλές περιπτώσεις αναφέρονται ως ασυμπτωματικές. Μπορεί επίσης να αναπτύξεις μόνο ένα (ή δύο) από τα παραπάνω συμπτώματα.

Δες επίσης: Πονοκέφαλος: 5 φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε (εικόνες)

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις τα πιο κοινά συμπτώματα της μόλυνσης από covid-19.